Oslo vil ta politifolk fra Utkant-Norge

Politimester Ingelin Killengreen ber om mer penger til Oslo-politiet for å trygge borgernes sikkerhet. 250 millioner kroner lyder kravet på, eller 417 nye stillinger samt økt driftsbudsjett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er ikke noe nytt krav, men de siste dagers meget alvorlige enkeltstående voldshandlinger gjør det naturlig å fremme kravet på ny, sier Killengreen.

Oslos politimester mener det nå er på tide i noen grad å få overført tjenestemenn fra andre deler av landet, på bekostning av disse.
Det finnes ikke 417 nyutdannede politifolk som står klare til å steppe inn.

- Det er Oslo som aller mest trenger mer folk, sier Killengreen.

Mer av kaka

Siden 1996 har Oslo-politiet fremmet dette kravet. Ennå har ikke politikerne hørt på kravet, bortsett fra i festtaler.

- De siste dagers voldshandlinger gjør det naturlig å reise spørsmålet på ny, sier Killengreen til et samlet pressekorps.
Hun har budsjett-tautrekkingen på Stortinget i tankene. Forhandlingene med Finansdepartementet om hvor stor del av kaka som skal tilfalle Oslo, står for døra de nærmeste dagene.

Volden på vei ned?

Til tross for at gatevolden per statistikk er gått noe ned i gjennomsnitt det siste året, samt at voldshandlinger generelt slik politiet registrerer dem, også har gått ned, har man i det siste sett en tendens til stadig grovere vold. Og i den aller siste tida er eksemplene mange på særlig grov vold; deriblant dobbeltdrapet på Sinsen i Oslo og taxisjåførdrapet på Godlia.

- Vi må bli enda mer synlige i gatebildet. Vi har bedt om økede bevilgninger gang på gang. Nå må Oslo-politiet bli hørt, sier Killengreen.