Populær: Denne eiendommen ble solgt kun en drøy uke etter første visningshelg. Foto :FInansavisen.
Populær: Denne eiendommen ble solgt kun en drøy uke etter første visningshelg. Foto :FInansavisen.Vis mer

Oslo-villa solgt 5,5 mill. over prisantydning

Det ble budkamp om villaen i Charlotte Andersens vei 6, som ble solgt for 31,5 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen.no) Laber stemning i Oslos boligmarked til tross – ikke alt må økses ned i pris for å bli solgt. For eiendommen i Charlotte Andersens vei 6 på Vinderen kan det i stedet gå mot nedøksing av selve villaen etter et meget innbringende salg for arvingene etter den tidligere eieren.

Prisantydningen på 25 millioner kroner ble nemlig overgått med solid margin. Etter det Finansavisen erfarer endte budgivningen på 31,5 millioner kroner.

Med det har kjøperen sikret seg drøyt to mål på Oslos beste vestkant og en villa fra 1952.

Berømt arkitekt

Villaen har ifølge avisen et primærareal på 347 kvadratmeter, og ble opprinnelig tegnet av den berømte arkitekten Arnstein Arneberg (1882–1961), som hadde en rekke praktvillaer på CV-en, blant annet Munkebakken på Lysaker.

Han har også tegnet en rekke kirkebygg, samt Sikkerhetsrådets sal i FN-bygningen i New York. Sammen med Magnus Poulsson tegnet han Oslo rådhus.

Charlotte Andersens vei 6 er fra 1952, og er dermed et av Arnebergs senere verker. Villaen ble påbygget sent på 1980-tallet, og har i hovedsak en standard fra den tiden. Annonsen beskriver den som en «herskapelig eldre bygning med betydelig oppgraderingsbehov».

Megler i Nordvik & Partners, Christer Barman Gabrielsenm vil ikke kommentere om han tror kjøperen går med riveplaner, men sier at huset ikke står på Byantikvarens gule liste over verneverdig bebyggelse.

Andre økonominyheter:
Venter salgsrush av boliger i Oslo
Boligprisene opp igjen - men Obos-sjefen advarer