DRAMATISK: Terje Langsrud tok bilde av det dramatiske synet som møtte ham i Oslofjordtunnelen fredag 5. mai. Han fikk med seg lastebilsjåføren ut av tunnelen i sin egen bil. Foto: Terje Langsrud
DRAMATISK: Terje Langsrud tok bilde av det dramatiske synet som møtte ham i Oslofjordtunnelen fredag 5. mai. Han fikk med seg lastebilsjåføren ut av tunnelen i sin egen bil. Foto: Terje LangsrudVis mer

Oslofjordtunnelen

Oslofjordtunnelen åpner tidligst mandag ettermiddag

Ble stengt etter omfattende lastebilbrann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjenåpningen av Oslofjordtunnelen, som har vært stengt i over tre uker etter en omfattende lastebilbrann, er utsatt til tidligst mandag ettermiddag.

I forrige uke ble det varslet at Oslofjordtunnelen skulle gjenåpnes 29. mai, men mandag morgen var tunnelen fortsatt stengt, skriver Aftenposten.

- Det var blant annet noen skilt som måtte monteres, og det tar tid. Antakelsen er fortsatt at tunnelen åpner i løpet av dagen, sier trafikkoperatør Dag-Rune Gundersen hos Vegtrafikksentralen.

Tunnelen har vært stengt siden 5. mai på grunn av en omfattende lastebilbrann. 300 meter av den totalt 7 kilometer lange tunnelen var totalskadd etter brannen. Ingen ble alvorlig skadd.

Når tunnelen igjen åpnes for trafikk, blir det med en rekke tiltak for å bedre sikkerheten. Blant annet innføres det et midlertidig rushtidsforbud for tungtransport over 12 meter mellom klokken 7 og 9, og 15 og 18.

(NTB)