Dramatisk: Terje Langsrud tok bilde av det dramatiske synet som møtte ham i Oslofjordtunnelen fredag. Han fikk med seg lastebilsjåføren ut av tunnelen i sin egen bil. Foto: Terje Langsrud
Dramatisk: Terje Langsrud tok bilde av det dramatiske synet som møtte ham i Oslofjordtunnelen fredag. Han fikk med seg lastebilsjåføren ut av tunnelen i sin egen bil. Foto: Terje LangsrudVis mer

Tunnel-brann

Oslofjordtunnelen blir trolig stengt i lang tid

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er store skader på Oslofjordtunnelen etter at en lastebil tok fyr inne i tunnelen. Det vil trolig ta lang tid før den kan åpne igjen.

To personer ble reddet ut etter at en lastebil begynte å brenne fredag kveld. Ingen av dem fikk alvorlige skader.

– Det er store skader på tunnelen, og det er mye som må gjøres før den kan åpnes igjen. Blant annet er lysarmaturene ødelagt over en strekning på 500 meter. Isolasjonen har brent og er smeltet inntil brannstedet, og det må trolig asfalteres på nytt, sier operasjonsleder Jan-André Delbeck i Øst politidistrikt til NTB.

Han vil ikke spekulere i hvor lenge tunnelen må holde stengt, men utelukker ikke at det kan ta uker eller måneder før den åpnes igjen.

– Vi skal avhøre lastebilsjåføren med tolk lørdag. Undersøkelser av lastebilen vil trolig bli foretatt over helgen, sier Delbeck til NTB lørdag morgen.

Natt til lørdag gjorde både Kripos, Havarikommisjonen og lokalt politi tekniske undersøkelser inne i tunnelen. Etter hvert startet også arbeidet med å rydde tunnelløpet for biler. I tillegg til lastebilen som brant er det store skader på en annen lastebil som sto tett inntil den.

Oslofjordtunnelen er en undersjøisk veitunnel som krysser Oslofjorden mellom Akershus og Buskerud. Den er 7.306 meter lang.

(NTB)