Oslomann (26) fikk seks år fengsel for brutal voldtekt

Kvinne livstruende skadet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): en 26 år gammel mann fra Oslo er dømt til seks års fengsel etter en svært brutal voldtekt.

Dommen skal være den strengeste som er gitt for en såkalt nachspielvoldtekt i Norge.

En 27-åring, som også gjennomførte en voldekt av den samme kvinnen på nachspielet, ble dømt til fengsel i tre år og tre måneder. 27-åringen ble samtidig funnet skyldig i en mindre alvorlig voldtekt av en annen kvinne på samme sted.

Kvinnen, hadde drukket alkohol sammen med sin venninne og tre menn og husker ikke selv overgrepene. Ifølge Oslo tingrett har 26-åringen vist en hensynsløs atferd overfor en hjelpeløs kvinne, og dommerne legger vekt på at hun ble livstruende skadd.

Voldtektsofferet er fortsatt sykmeldt.

«Det er i dag umulig å forutsi omfanget av skadene, men kvinnen må under enhver omstendighet leve med fysisk og psykiske følger av overgrepet i lang tid», heter det i dommen fra Oslo tingrett.

Uten ansvar

26-åringens opptreden etter overgrepet, hvor han tilsynelatende ikke foretok seg noe verken for å bistå kvinnen eller gi opplysninger om årsaken til hennes tilstand, viser også at han synes å mangle ansvarsfølelse og empati.

Utfallet kunne ha blitt fatalt om ikke kvinnens venninne hadde fått tilkalt hjelp etter overgrepet. Det forhold at tiltalte i ettertid har benektet forholdet og framsatt ulike versjoner av hendelsesforløpet, har naturlig nok også vært en stor belastning for kvinnen, konkluderer retten.

Den andre mannen som ble dømt er funnet skyldig i to brudd på voldtektsparagrafen.

Krenkende

«Det forhold at overgrepet mot kvinnen som ble skadd, er begått i nær tid til voldtekten mot henne fra 26-åringen, antas også å kunne forsterke virkningen av hans overgrep, selv om overgrepene er bedømt for atskilte handlinger», skriver retten.

26-åringen er dømt til å betale kvinnen han voldtok på en særlig smertefull eller særlig krenkende måte, til sammen 450 000 kroner i erstatning og oppreisning.

27-åringen må betale kvinnene til sammen 200 000 kroner i oppreisning og erstatning.