Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslomann (31) dømt for å ha mishandlet nyfødt datter

Også dømt for å ha terrorisert samboeren fysisk og psykisk over lang tid

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Borgarting lagmannsrett har samtidig funnet 31-åringen skyldig i voldtekt av ekssamboeren.

31- åringen er også dømt for å ha terrorisert samboeren fysisk og psykisk over lang tid.

Overgrepene startet i 2008, og samboeren anmeldte saken i 2008. I Oslo tingrett ble mannen frikjent for voldtekt, og straffen ble fengsel i sju måneder.

31-åringen nektet straffskyld. Lagmannsretten har skjerpet straffen til fengsel i tre år og tre måneder. Domspremissene er sjelden rystende lesning.

Mishandlingen rettet seg ikke bare mot kvinnen, men også mot barnet, både på fosterstadiet og etter fødselen.

Da tiltalte hørte at fornærmede var blitt gravid, benektet han farskapet, han skjelte henne ut med ord av hovedsakelig seksuell karakter, og han gjorde flere forsøk på å presse henne til å ta abort.

Ristet barnet
Ved en anledning kjørte han i høy hastighet over en fartsdump i den hensikt at rystelsene skulle framprovosere en abort. Da den samme bilturen var avsluttet, rev han kvinnen ut av bilen, slengte henne i bakken og sparket henne på låret.

Under en episode der fornærmede ble tvunget til å amme jenta på gulvet, ristet han barnet slik at hun begynte å gråte. Risting kan lett påføre barn alvorlige hodeskader, og hadde et betydelig skadepotensial.

En vinterkveld da samboeren sto på verandaen, satte han datteren, som var innendørskledd, ut med beskjed til samboeren om at enten kom hun inn, eller så ville jenta fryse i hjel, ifølge dommen.

Retten slår fast at straks etter at samboerforholdet var etablert, utviklet 31-åringen tiltakende sjalusi og en kontrollerende atferd overfor kvinnen.

Kalt hund
— Denne atferden utviklet seg i løpet av kort tid til fysisk og psykisk mishandling av henne. Den psykiske mishandlingen besto i beskyldninger om å ha forhold til andre menn, drapstrusler, nedsettende og sårende bemerkninger om henne og kroppen hennes og for øvrig et vidt spekter av skjellsord med hovedsakelig seksuelt innhold.

Hun fikk friheten redusert blant annet ved at tiltalte isolerte henne og forbød henne å bruke enkelte klesplagg.

Enkelte hendelser har stått sentralt under bevisførselen. Ved en anledning, da hun ammet jenta, ble hun nektet å bruke møblene og ble tvunget til å sitte på gulvet og fortsette ammingen der. Hun måtte også sove på gulvet, samtidig som tiltalte sa at hun var en hund, skriver retten. Lagmannsretten finner ingen formildende omstendigheter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling