Oslomann (38) tiltalt for dildotyveri

Ble anmeldt av Kondomeriet.

TILTALT: En 38-åring må møte i tingretten, etter at han skal ha stjålet en dildo for Kondomeriet i Karl Johans gate i Oslo. Foto: Steinar Buholm
TILTALT: En 38-åring må møte i tingretten, etter at han skal ha stjålet en dildo for Kondomeriet i Karl Johans gate i Oslo. Foto: Steinar BuholmVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tiltalen fra politimesteren i Oslo stjal 38-åringen dildoen fra Kondomeriet i Karl Johans gate i Oslo like før stengetid i julehandelen i fjor. 38-åringen, som ble stoppet på vei ut, nekter straffskyld, etter det Dagbladet får opplyst.

Strafferabatt
Det er butikken som har anmeldt 38-åringen. På bakgrunn av sakens dokumenter utferdiget politimesteren et forelegg på 3000 kroner, subsidiært seks dagers fengsel. 38-åringen har nektet å vedta forelegget, og oslopolitiet har svart med å sende saken til Oslo tingrett for pådømmelse.

Oslopolitiet skriver at det i forelegget er innebygd en strafferabatt. Dette under den forutsetning at forholdet blir erkjent og forelegget vedtatt.

Liten verdi
– De underrettes om at dersom forelegget ikke vedtas, slik at saken må fremmes for en domstol, bortfaller avslaget.

I retten vil det bli lagt ned påstand om at det idømmes en bot på 3600 kroner, subsidiært fengsel i åtte dager, skriver påtalemyndigheten.

Politiet mener å kunne bevise at 38-åringen kl. 21.55 tirsdag 16. desember i fjor tok en dildo til en verdi av 159 kroner. 38-åringen er tiltalt etter straffeloven paragraf 391. I loven heter det at tyveriet anses som naskeri, særlig på grunn av «den tilvendte gjenstands lave verdi og forholdene for øvrig».

Straffesaken er berammet til 1. september, Det er avsatt en dag til hovedforhandling med vitneførsel og domsskriving. Retten vil bli satt med en dommer og to meddommere.