Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslopolitiet: - Vi er ekstra oppmerksomme i helga

Politiet er på utkikk etter personer som passer beskrivelse til gjerningsmann.

ØKER IKKE BEMANNINGEN: Politiinspektør i Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde, sier at Oslopolitiet har fullt fokus på voldtekt denne helgen, og er oppmerksomme på en antatt gjerningsmann og jenter som går alene. Men, det vil ikke være en økt bemanning. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
ØKER IKKE BEMANNINGEN: Politiinspektør i Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde, sier at Oslopolitiet har fullt fokus på voldtekt denne helgen, og er oppmerksomme på en antatt gjerningsmann og jenter som går alene. Men, det vil ikke være en økt bemanning. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter fem overfallsvoldtekter på tre dager vil Oslopolitiet holde et ekstra fokus i helgen, og være på utkikk etter personer som passer beskrivelsen til en gjerningsmann. 

Det forteller politiinspektør Hanne Kristin Rohde i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

- Uavhengig av antall ressurser ute, så har min seksjon informert operative mannskaper om kvinnenes beskrivelse av voldtektsmenn og modus. På denne måten styrkes bevisstheten og oppmerksomheten ut, sier Rohde til Dagbladet.

- Antall etterforskere på jobb vil være begrenset i helga grunnet arbeidstidsbestemmelser, forklarer hun.

Prioriterer analyser Natt til søndag forrige uke skjedde fire voldtekter i løpet av fem timer på ulike steder i Oslo.  

Rhode sier til Dagbladet at politiet har sikret overvåkingsbilder og biologiske spor. Disse er nå sendt til analyser hos Rettsmedisinsk institutt.  

- I utgangspunktet tar det opptil tre ukers tid før man får svar på slike analyser, men vi har bedt Rettsmedisinsk institutt om å prioritere dette fremfor drap og andre forbrytelser, sier Rohde.  

- Vi håper å få svar på analysene på mandag eller i løpet av neste uke, sier hun.  

Om analysene gir treff i politiets DNA-registeret kan politiet finne den antatte gjerningsmannen.  

Den femte voldtekten skjedde natt til tirsdag denne uken. Da ble en kvinne voldtatt på Sinsen, i Oslo.  

Denne voldtekten sees ikke i sammenheng med de fire første - en mann ble pågrepet av politiet onsdag, men ble satt fri samme dag.
     Voldtektene I løpet av fem timer natt til forrige søndag var det fire overfallsvoldtekter i Oslo sentrum. En eller flere gjerningspersoner er fortsatt på frifot og politiet ber publikum om hjelp:   

 Kl 23:00. Sofienbergparken. En ung kvinne ble kontaktet av en mann i krysset Sofienberggata/Kirkegårdsgata. Kvinnen begynte å løpe i retning Sofienbergparken, der voldtekten skjedde. Gjerningsmannen var 20-40 år, hadde mørkt hår, og muligens mørk hette og mørke klær. Muligens asiat.  

Kl. 02:30 - 02:45. Mandalls gate. Kvinnen gikk over Grønlandsleiret og inn i Mandalsgata, der hun møtte gjerningsmannen. Han beskrives som mann mellom 25 og 35 år, mørkt hår og muligens lue eller hette. Han snakket gebrokkent engelsk og norsk. 

 Kl. 03 - 03:30. I en sidegate ved Brugata. Gjerningsmannen hadde mørkt, kort hår, muligens lue, militærgrønn jakke og mørke bukser. Han løp i retning Storgata.  

Kl. 01 - 0130. Bussholdeplassen på Tjuvholmen. Kvinnen gikk fra utestedet «Latter» på Aker brykke, utenfor baren Sinatra/Underbar/Beer palace ble hun kontaktet av to menn som gikk sammen med henne over gangbroen i retning Tjuvholmen. Gjerningsmennene meskrives som: 1. 20-30 år, skallet, sorte bukser, hvit skjorte med et tynt slips. 2. Omtrent 30 år, høy og tynn, med kort, sort, tykt hår. Han hadde sort skjorte og sorte dongeribukser. Begge snakke gebrokkent engelsk. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media