Oslopolitiet etterlyser bartender

Laste Zulhei Bazargan (27) kom ikke tilbake etter at han gikk i land fra cruiseskip søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Oslo politidistrikt har sendt ut en etterlysning etter Laste Zulhei Bazargan (27) fra Indonesia. Han forsvant i forbindelse med at cruiseskipet M.S. Maasdam fra Nederland var på besøk i Oslo søndag 22. juli, skriver oslopolitiet i en savnetmelding.

27-åringen jobber til vanlig som bartender på cruiseskipet.

– Vi har ingenting å gå etter. Han er sist observert idet han forlot båten i 09-tida. Han hadde frist til klokka 16 å komme tilbake, men da skipet forlot kai klokka 17 hadde han ikke dukket opp, sier politietterforsker Kjell Berg i Savnet-gruppa i oslopolitiet til Dagbladet.no.

Mannskaper om bord i skipet har ikke hørt noe fra mannen siden.

– Det var en agent for skipet her i Norge som tok kontakt med oss. Han hadde fått en bekymringsmelding fra kapteinen om bord, sier Berg.

Bazargan etterlot seg sitt pass om bord før han forlot skipet.

– Siden han gikk fra passet sitt er det sannsynlig at han ønsker politisk asyl i Schengen-området, men ingenting er sikkert. Vi kan ikke utelukke at noe kriminelt har hendt ham, sier Berg.

Politiet har forsøkt å komme i kontakt med skipet, som nå befinner seg på kysten av England, men uten resultater så langt.

– Vi ønsker mer informasjon om mannen. Det skal blant annet være elektroniske spor etter han i båten som kan fortelle oss mer om hans bevegelser før han forsvant, sier Berg.

Oslopolitiet ber om at de som kan ha observert Laste Zulhei Bazargan eller som har øvrige opplysninger, tar kontakt med politiets savnet-gruppe umiddelbart på telefon 22 66 99 66.

27-åringen er også etterlyst gjennom politiets internasjonale kanaler, Interpol og Schengen-området.

SAVNET: Laste Zulhei Bazargan (27) fra Indonesia.