Oslopolitiet frikjent i ambulansesaken

Men Spesialenheten kritiserer for å ha brukt ordet «neger».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Jeg har stor forståelse for de pårørendes behov for hjelp på et åsted som er veldig urolig. Men vi har vurdert om polititjenestemennene som kom til Sofienbergpark har gjort noe straffbart. Og det har vi kommet frem til at det ikke er, sier assisterende sjef i Spesialenheten for politisaker, Johan Martin Welhaven, til Dagbladet.no.

Hele vedtaket kan du lese i anonymisert form her.

Alis familie ved advokat Abid Q. Raja anmeldte de to polititjenestemennene for grov uforstand i tjenesten etter den svært mye omtalte «Ambulansesaken» fra i sommer.

6. august ble småbarnsfar Ali Haji Mohamed Farah (37) slått ned i Sofienbergparken i Oslo. Ambulansepersonalet på stedet nektet å ta ham med.

Frikjennes på alle punkter

Politiet kom først på stedet. Det er påstått at de ikke gjorde jobben sin i forhold til en rekke punkter. Blant annet skal de ikke ha gjort jobben sin godt nok i forhold til å fakke gjerningsmannen.

De skal ha forsømt hjelpeplikten sin da ambulansepersonellet dro fra stedet med en skadet Ali liggende igjen på stedet, og de skal ha opptrådt rasistisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer