Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslopolitiet overtar etterforskningen av likfunn

Død person funnet på Sofiemyr i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo politidistrikt overtar etterforskningen av likfunnet på Kolbotn. Det opplyser politiet i Follo i en pressemelding.

- Det innebærer at alt som omhandler likfunnet, som kommunikasjon og å  iverkesette etterforskningsmessige skritt, er Oslo-politiets ansvar, opplyser kommunikasjonsrådgiver  Christina Ek i Follo politidistrikt.

Hun sier dette ble avklart med Oslo-politiet i morges, kun kort tid før pressemeldingen ble sendt ut klokka 9.20.

Rett før klokka 10 i formiddag ankom rundt ti sivilkledde politifolk bensinstasjonen like ved funnstedet. De hadde blant annet fått utdelt luftfoto over området oh har nå et møte inne på et låst lokale på bensinstasjonen.

Likfunn i skogsområde Det var i en pressemelding i 00.30-tida i natt at Follo-politiet opplyste om et mulig likfunn i et skogsområde på Sofiemyr i Oppegård kommune.

Politiet opplyste da at det var i forbindelse med et politioppdrag i Oppgård kommune at det ble oppmerksomme på noe som kunne være et lik.

En politipatrulje oppdaget liket i 21-tiden i går kveld, men kunne ikke før 03.15 bekrefte hva funnet de hadde gjort var.

Politiet visste da verken kjønn eller alder på personen.
Politioverbetjent Rune Isaksen ved Follo politidistrikt forteller at det ikke er noen savnet-saker lokalt som gir en åpenbar forklaring på hvem personen som er funnet er.

Dialog rundt Sigrid-saken - Det har vært naturlig for oss å ha en dialog med Oslo-politiet i forbindelse med Sigrid-saken, sier Isaksen. Taktiske etterforskere fra Oslo politidistrikt har vært på stedet i natt.

Det er over fire uker siden Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble meldt savnet fra Østensjø. Det nye liket ble funnet cirka 18,7 kilometer og 20 minutter med bil fra hennes hjemmeadresse.

Avstanden i luftlinje er 12 kilometer. Sigrids familie er orientert om funnet.
Oslo politidistrikt opplyser i en pressemelding tirsdag morgen at det ikke blir noe av den vanlige presseoppdateringen i Sigrid-saken klokka 09 og at de foreløpig ikke besvarer noen spørsmål om saken.

Politioverbetjent Rune Isaksen i Follo politidistrikt sier liket blir obdusert i morgentimene.

- Vi regner med å ha svar fra obduksjonen i tidlig formiddag, i 10-11-tiden, sier Isaksen til NRK.

SPERRET: Politiet er har sperret av området runt funnstedet på Sofiemyr i Oppegård. Foto: Harald Klungtveit
SPERRET: Politiet er har sperret av området runt funnstedet på Sofiemyr i Oppegård. Foto: Harald Klungtveit Vis mer
POLIIT:  Sivilkledd politi ankom i formiddag bensinstasjonen like ved funnstedet. Foto: Harald S. Klungtveit
POLIIT: Sivilkledd politi ankom i formiddag bensinstasjonen like ved funnstedet. Foto: Harald S. Klungtveit Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media