Oslopolitiet sier bølgen av overfallsvoldtekter er krevende

- Det blir en langsommere etterforskningsframdrift enn om vi hadde hatt full bemanning, sier politiinspektør Hanne kristin Rohde.

VOLDTEKTSBØLGE: - Vi har mottatt 29 anmeldelser på fullbyrdede overfallsvoldtekter i Oslo hittil i år. I tillegg har vi fått anmeldelse på 22 voldtektsforsøk, sier Politiinspektør Hanne kristin Rohde ved Vold- og sedelighetsseksjonen ved oslo politidistrikt. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
VOLDTEKTSBØLGE: - Vi har mottatt 29 anmeldelser på fullbyrdede overfallsvoldtekter i Oslo hittil i år. I tillegg har vi fått anmeldelse på 22 voldtektsforsøk, sier Politiinspektør Hanne kristin Rohde ved Vold- og sedelighetsseksjonen ved oslo politidistrikt. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I oktober er det meldt om en rekke voldtekter i Oslo, og i går tidlig mottok oslopolitiet enda en voldtektsanmeldelse. En kvinne i 20-åra skal ha blitt voldtatt i en leilighet i Oslo.

Men det er overfallsvoldtektene som har skapt bekymring hos mange den siste tida. En oversikt Dagbladet har fått fra oslopolitiet viser at det er registstrert 51 overfallsvoldtekter eller forsøk på dette i Oslo hittil i år.

- Vi har mottatt 29 anmeldelser på fullbyrdede overfallsvoldtekter. I tillegg har vi fått anmeldelse på 22 voldtektsforsøk, sier Politiinspektør Hanne kristin Rohde ved Vold- og sedelighetsseksjonen, ved oslo politidistrikt til Dagbladet.

Helgen for to uker siden ble to jenter overfalt og voldtatt i Oslo - én 21 år gammel jente ble voldtatt i Slottsparken og en 17 år gammel jente ble funnet naken i Torggata. Sist helg skal det ha vært flere voldtekter og voldtektsforsøk, blant annet skal en 18 år gammel kvinne skal ha blitt voldtatt i Vaterlandsparken i Oslo.

Biologiske spor Politiinspektør Rohde forteller at oslopolitiet har flere spor å jobbe videre med i en rekke av de anmeldte overfallsvoldtektssakene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer