Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslopolitiet trues med skytevåpen og macheter av tenåringer

Politiet i Groruddalen og på Holmlia i Oslo har blitt forsøkt hindret av tenåringer 33 ganger siden september i fjor. Flere ganger har tenåringene vært væpnet.

TRUES: Politiet i Oslo har flere ganger blitt forsøkt hindret av væpnede tenåringer. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
TRUES: Politiet i Oslo har flere ganger blitt forsøkt hindret av væpnede tenåringer. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politipatruljer opplever at ungdomskriminelle forsøker å hindre dem i arbeidet når de rykker ut på et oppdrag eller vil gjøre en rutinekontroll.

Fra 1. september i fjor til 1. mai i år registrerte Oslo-politiet 33 tilfeller av at de ble forsøkt hindret i arbeidet. Det er en økning fra 20 tilfeller i samme periode i 2017, og 14 tilfeller i 2016, melder NRK.

Politiet sier de har sett stadig flere ansamlinger med både unge og voksne som blir aggressive og ikke vil la politiet komme fram. Det er særlig de siste to-tre årene politiet har sett den utviklingen.

Det har eskalert til alt fra vold og trusler, med skytevåpen og machete, til at ungdommene bare nekter å følge politiets pålegg om å fjerne seg fra stedet.

- Politiet kan komme til et sted på et oppdrag som ikke har alvorlig karakter, men så eskalerer det plutselig, sier leder John Roger Lund i Oslo politidistrikt enhet Øst.

I fjor var det nærmere 480 gjengangere under 22 år i Oslo, 151 av disse var under 18 år. De fleste har innvandrerbakgrunn, ifølge Oslo kommunes årlige SaLTO-rapport.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media