Oslorussen: - Det går an å drikke en kasse med øl på 24 timer forsvarlig

Bergensrussen: - Knutene er direkte livsfarlige.

IKKE ENIG MED BERGEN: Russen i Oslo og Akershus har ikke planer om å endre eller fjerne drikkeknutene som bergensrussen har fjernet og kaller livsfarlige. Illustrasjonsfoto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
IKKE ENIG MED BERGEN: Russen i Oslo og Akershus har ikke planer om å endre eller fjerne drikkeknutene som bergensrussen har fjernet og kaller livsfarlige. Illustrasjonsfoto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Russestyret i Bergen har fjernet russeknuter de selv mener er livsfarlige. Russestyret i Oslo og Akershus er ikke enig i den påstanden.

- Vi har valgt å ta dem bort, for de kan være direkte livsfarlige, sier president i hovedrussestyret i Bergen, Kristiane Monstad, til TV 2.

To knuter, som også tidligere har møtt mye motstand, ølkorken og vinkorken, fjernes nå fra programmet i byen mellom de syv fjell.

Russen i Oslo og Akershus har de samme knutene på programmet for 2015, bare at deres er enda litt tøffere.

Ifølge russepresident Mia Therese Starberg, har de ingen planer om å endre eller fjerne de tradisjonsrike drikkeknutene. Hun tror heller at andre knuter er farligere, for eksempel «kongla».

 - Jeg mener ikke at vi har livsfarlige knuter. Det går an å drikke en kasse med øl på 24 timer forsvarlig, og man velger jo helt selv om man vil det gjøre det eller ikke, påpeker Starberg.  

24 øl på 24 timer Av §90 i russeknutelisten for russen i Oslo og Akershus fremgår det at russen får en most ølboks i lua for å drikke en kasse med 0,33-liter på 24 timer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.