Oslos farlige gater

Hold deg unna Rosenkrantzgate og Kirkegata i Oslo sentrum. De er hovedstadens farligste gater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I drosjekøene ved Domkirka, Stortinget, Universitetsgata og på Oslo S bør ingen krangle. Det kan være livsfarlig. Dette bekrefter politistasjonssjef Stein Hustad. Han er sjef for Sentrum politistasjon, som har ansvaret for å bekjempe vold og kriminalitet i Oslo sentrum.

Ny virkelighet

Bare for et par år siden var det området ved Arbeiderpartiets bastion på Youngstorget som var det desidert farligst området i Oslo. I dag er virkeligheten en annen. Området ved Youngstorget er ikke lenger farligst. - Vår erfaring er at volden er konsentrert til noen få områder. Ved de fire drosjeholdeplassene i Oslo sentrum - Universitetsgata, Domkirka, Stortinget og Oslo S - er det to gater som folk bør være særlig oppmerksom på bråk i, sier politi-stasjonssjef Stein Hustad.

- Vær forsiktig

Han vil ikke råde folk til å holde seg borte disse områdene, men ber folk være oppmerksomme og forsiktige. Felles for Kirkegata - gatestrekningen fra Oslo domkirke og ned til Tollbugata - og Rosenkrantz' gate - fra Rådhus-området og opp til Karl Johans gate - er at de har blitt hovedstadens gater for nattlig uteliv. Restauranter, diskoteker, kebab-steder og gatekjøkken ligger på rekke og rad. - Utestedene i de to gatene har lov til å servere alkohol fram til klokken 03. Lokalene stenger fysisk klokka 03.30, sier Hustad. - Det er i tidsrommet fra like før utestedene stenger og fram til byen er tømt for folk at sjansene for bråk er størst, sier politistasjonssjefen. Han ønsker ikke å navngi enkelte restauranter og andre utesteder som spesielt vanskelige. - Vi konstaterer bare det faktum at mulighetene for bråk er store og at mye har skjedd. Hustad understreker at det bare er i et kortere tidsrom - natt til søndag - det er spesielt utsatt å være til stede på de utsatte drosjeholdeplassene og de to gatene i Oslo sentrum.

Bare sju på vakt

- Hvor mange polititjenestemenn har politiet ute i gatene om natta i helgene? - Den siste tiden har vi kjørt med 18 tjenestemenn. Ellers i uka er det 11 til 12 politimenn ut i gata, sier Hustad. - Hva hadde vært ideell bemanning? - Etter min oppfatning hadde det vært ønskelig med 30 tjenestemenn i Oslo sentrum om nettene i helgene. - Dagbladet har fått bekreftet at det bare var fem til sju tjenestemenn på vakt i sentrum natta 28 år gamle Ken Gøran Abrahamsen ble drept? - Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Hustad. Men han sier samtidig: - Det tragiske som skjedde kan vi aldri gardere oss mot, uansett hvor mye politi vi har ute i gatene.

POLITIETS RÅD: Følger du politiets råd, er sjansene små for å havne i uprovosert bråk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer