Oslos legedekning

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Knapt noe fylke i landet har så få pasienter pr. fastlege som Oslo. Likevel har det oppstått store problemer med ordningen. Det har vist seg vanskelig å nå fram til legene i akuttsituasjoner. Samtidig har kommunen lagt ned en stor del av legevaktsystemet som tidligere tok seg av øyeblikkelig hjelp. Dette er Oslo kommune nå pålagt å rette opp.
  • Antakelig er denne uheldige situasjonen en følge av forhandlingene mellom stat og kommune på den ene siden og legeforeningen på den annen. I denne prosessen må enten akuttjenesten ha blitt glemt, eller kommunen ha øynet en sparemulighet. Legene på sin side har vel sett en åpning for nye forhandlinger og ny pris for ordningen. Uansett må det nå ryddes opp. Strengt tatt burde helsestatsråden ha tatt tak i dette allerede tidlig i høst. Men det er bedre seint enn aldri. Nye akuttilfeller vil dukke opp igjen, og da bør Oslo ha organisert seg slik at det ikke er tvil om hvem som har ansvaret for behandlingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer