Oslos politimester: Kan ikke vite landbakgrunn på grunn av personvernet

Himanshu Gulati (Frp) og Jan Bøhler (Ap) etterlyser mer informasjon om dem som er siktet for blind vold i helga, men politimester Beate Gangås i Oslo sier hun er bundet av personvernet.

VOLDSHELG: Et av ofrene for helgens voldsbølge var justisminister Jøran Kallmyrs onkel. Han tok heisen opp fra Romsås t-banestasjon lørdag kveld, der han ble angrepet av en gjeng ungdommer. Foto: Sporveien
VOLDSHELG: Et av ofrene for helgens voldsbølge var justisminister Jøran Kallmyrs onkel. Han tok heisen opp fra Romsås t-banestasjon lørdag kveld, der han ble angrepet av en gjeng ungdommer. Foto: Sporveien Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I helga var det elleve tilfeller av blind vold i Oslo. Så langt har politiet siktet 16 personer i sju av voldshendelsene.

Hendelsene omfatter blant annet en gruppe på fem ungdommer som angrep en mann i Slemdalsveien. Offeret ble slått og sparket mens han lå nede.

I en annen hendelse ble en mann i 40-åra, justisminister Jøran Kallmyrs onkel, angrepet i en heis på Romsås t-banestasjon og kraftig forslått.

Voldsbølgen har fått stor oppmerksomhet denne uka og var hovedtema da Kallmyr (Frp), byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og Oslos politimester Beate Gangås mandag møtte pressen etter deres halvårlige samarbeidsmøte. Volden var også tema i Dagsnytt Atten mandag og i NRK-programmet Debatten tirsdag.

På mandagens pressekonferanse ga politimester Gangås følgende informasjon om de 16 personene som så langt er siktet:

- De er i alderen 16 til 30 år og de fleste av dem er norske statsborgere.

Dagbladet spurte i etterkant av pressekonferansen om ytterligere informasjon om de siktede, inkludert om de er barn av innvandrere og dermed ifølge SSB regnes som en del av innvandrerbefolkningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer