Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslos skolesjef gikk i protest

Skolesjef Ragnvald Thilesen trakk seg fra stillingen som skolesjef i Oslo med umiddelbar virkning i dag. Skoleetaten i Oslo ligger an til å få et underskudd i år på 250 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge NRK gikk Thilesen fra sin stilling fordi skolebyråd Grete Horntvedt mener han er skyld i tjenesteforsømmelse. Men Horntvedt avviser at hun har gitt Thilesen sparken.

Thilesen sier at han tar ansvaret for underskuddene i Oslo-skolen, men legger ikke skjul på at han føler seg presset til å gå av.

Assisterende skolesjef i Oslo, Turid Kjølseth, ble utnevnt til fungerende skolesjef, men trakk seg fra stillingen i sympati med skolesjef Ragnvald Thilesen.

Flertallet av rektorene i grunnskolen i Oslo mener det er en skandale at skolesjef Ragnvald Thilesen trekker seg. Thilesen har rektorenes fulle støtte, og de synes det er galt at en embedsmann må gå på grunn av dårlig økonomisk styring fra politikerne. Oslo-rektorene vil sende en støtteerklæring for Thilesen til byrådet. Norsk Lærerlag i Oslo mener byrådet må ta ansvar for situasjonen som nå har oppstått.

(NTB)