Oslos ulovlige slum

Opptil flere tusen mennesker bor klemt sammen på små tomter mellom tungindustri, sterkt trafikkerte veier og oppsamlingsplasser for kasserte maskiner.

SKJULT UNDERKLASSE: Jan Bøhler (AP) frykter at flere tusen mennesker bor i kummerlige og ulovlige brakkebyer som ingen har oversikt over. Foto: Nina Hansen
SKJULT UNDERKLASSE: Jan Bøhler (AP) frykter at flere tusen mennesker bor i kummerlige og ulovlige brakkebyer som ingen har oversikt over. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Nord-Øst i Oslo finnes hele brakkebyer som få vet om.

Jan Bøhler, leder i Oslo Arbeiderparti, var med da Dagbladet besøkte den ulovlige brakkebyen i Verkseier Furulundsvei.

- En av Groruddalens største fyllingsplasser lå her. De forsøkte å legge Postens brevsentral hit, men så ble det for dyrt å ta hånd om spesialavfallet i grunnen, og brevsentralen ble lagt til Lørenskog i stedet, sier han videre.

Nå er det polakker, svensker, finner, tyskere, litauere og nordmenn som bor her i stedet. Mange er pendlere, andre bor fast. Det er et enormt kompleks bestående av åtte brakkerigger, med 30 brakker i hver rigg. I tillegg står det flere store brakkerigger på nabotomtene. Kanskje bor det mer enn fem hundre mennesker bare på disse tomtene, tror Bøhler.

- Ulovlige Plan og bygningsetaten i Oslo bekrefter at brakkerigget er ulovlig, og sier det finnes flere slike i Groruddalen.

- Enten er de satt opp ulovlig, eller så har de stått lenger enn hva det er gitt tillatelse til, eller så kan det være en annen grunn. De to første grunnen er de vanligste, sier etatens informasjonssjef Dagny Gärtner Hovig til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer