Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslos varaordfører: Breivik burde jobbe på asylmottak

- Det hadde vært en perfekt straff.

VIL HA BREIVIK PÅ ASYLMOTTAK: Oslos nye varaordfører Khamshajiny Gunaratnam (Ap) blir ny varaordfører.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VIL HA BREIVIK PÅ ASYLMOTTAK: Oslos nye varaordfører Khamshajiny Gunaratnam (Ap) blir ny varaordfører. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terrordømte Anders Behring Breivik burde straffes ved å jobbe på asylmottak, mener Oslos nye varaordfører Khamshajiny Gunaratnam (Ap).

27-åringen overlevde selv angrepet på Utøya i 2011, og nå sier hun til Aftenposten at det hadde vært en passende straff for Breivik å jobbe med flyktningene som nå kommer til landet.

- Ja, han burde jobbe i flyktningmottaket nede i Råde. Det kunne han ha gjort. Det hadde vært en perfekt straff. Da kan han se alle disse menneskene som skal komme hit og være ressurser for oss. Jeg vet selvsagt at verden ikke fungerer slik, og jeg kjenner og respekterer det norske rettssystemet. Men i en ideell verden, der «Kamzy» er president, ser jeg det slik, sier hun.

Hun understreker etterpå at vi selvsagt ikke kan ha farlige mennesker gående fritt i samfunnet.

- Jeg slites mellom å tenke at han selvsagt skal straffes for det forferdelige han har gjort, sitte i fengsel, berøvet for frihet, samtidig vil det kanskje være en verre straff for ham at han ble tvunget til å bidra til det samme samfunnet han forakter så tydelig, sier varaordføreren.

Kjære venner. Aftenposten har i dag lagt ut en sak med et intervju med meg. Intervjuet reflekterer ikke tydelig nok det...

Posted by Khamshajiny Gunaratnam on Friday, October 30, 2015

Seint i kveld går Khamshajiny Gunaratnam ut på Facebook og nyanserer uttalelsene i intervjuet.

Kjære venner. Aftenposten har i dag lagt ut en sak med et intervju med meg. Intervjuet reflekterer ikke tydelig nok det jeg mener: Anders Behring Breivik er en farlig mann som jeg er glad for at sitter på forvaring i fengsel. I intervjuet fremstilles det som om jeg mener at han bør løslates. Det mener jeg altså ikke, skriver Gunaratnam på sin offentlige Facebook-profil.

(NTB/Dagbladet)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media