Oslos varaordfører om Sri Lanka-tragedien: - Jeg har ikke ord

Besøkte nylig angrepne byer på Sri Lanka.

DYPT ENGASJERT: - Hadde de invitert meg nå, hadde jeg dratt med en gang, sier Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam etter angrepene mot kirker og hoteller på Sri Lanka i dag 1. påskedag. Hun var nylig selv i byene Negombo, Batticaloa og hovedstaden Colombo, som er rammet av tragedien. Her er hun på et bilde fra 2016. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix
DYPT ENGASJERT: - Hadde de invitert meg nå, hadde jeg dratt med en gang, sier Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam etter angrepene mot kirker og hoteller på Sri Lanka i dag 1. påskedag. Hun var nylig selv i byene Negombo, Batticaloa og hovedstaden Colombo, som er rammet av tragedien. Her er hun på et bilde fra 2016. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Dagbladet idag ringte Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam (Ap), var hun fortvilet over nyheten om angrepene i byer hvor hun selv nylig var: Negombo, Batticaloa og hovedstaden Colombo.

Minst 156 skal være drept, i angrep på kirker og hoteller.

- Jeg har ikke ord, sier hun først.

Selv om Kamzy er oppvokst i Oslo, har hun både far og mor fra Sri Lanka, og er dypt engasjert i gjenoppbyggingen av det tidligere krigsherjede landet.

- Har tapt sin kamp

Da hun besøkte landet i januar i år, var det på invitasjon fra en tverrpolitisk, lokal tenketank som jobber for å gjenreise Sri Lanka.

- Det var en så fin blanding av folk, som ga meg så mye håp, og så skjer dette ... Jeg synes det er så utrolig feigt. Enhver som tyr til vold har gått tom for argumenter, og har tapt sin kamp, sier hun.

Religiøse motsetninger kan se ut til å ligge bak dagens angrep på blant annet kirker, men Kamzy så ikke under sitt opphold i januar, med egne øyne, at det var spent mellom tilhengere av ulike religioner.

- Ting tyder på at dette er et koordinert og målrettet angrep mot kristne. Det er veldig uvanlig for Sri Lanka, sier Sky News’ korrespondent Tom Cheshire.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer