Oslos visepolitimester kreves etterforsket

Påstander om ulovlig sletting av opplysninger gjør at Oslo Politiforening krever at Politiets særskilte etterforskningsorgan (SEFO) etterforsker visepolitimester Roger Andresen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen er en sak hvor en venn av Andresen var siktet. I samme sak var Andresen mannens alibi.

Det var VG som i går skrev at visepolitimesteren hadde gitt en mann som var siktet for væpnet ran, alibi. Ranssiktelsen mot mannen, som i flere år har jobbet som journalist i nettopp VG, ble frafalt da visepolitimester og kriminalsjef Roger Andresen kunne gi den 31 år gamle mannen alibi. Men da eks-VG-reporteren ble arrestert, fant politiet en politiradio i bilen hans. Også denne saken forsvant fra strafferegisteret, og dukket ikke opp igjen før i forrige uke - flere måneder etter det væpnede ranet og beslaget av politiradioen.

- Når det påstås i VG at det var en ordre fra en overordnet til en underordnet om å slette opplysningene fra straffesaksregisteret, og at det ble gitt ordre om ikke å skrive anmeldelse, må påstandene etterforskes og avklares, sier Arne Jørgen Olafsen, leder i Oslo Politiforening.

Andresen var i går ikke tilgjengelig for kommentar. Ifølge forværelset er det bare informasjonssjef Liv Merete Wiker som skal uttale seg om saken. Hun mener at verken Andresen eller andre i Oslo-politiet har gjort noe klanderverdig.