BUSS FOR TOG: Det er ingen togtrafikk mellom Skøyen og Oslo S etter en signalfeil søndag. Buss erstatter tog. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BUSS FOR TOG: Det er ingen togtrafikk mellom Skøyen og Oslo S etter en signalfeil søndag. Buss erstatter tog. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Oslotunnelen fortsatt stengt etter brann

Jernbaneverket vet ikke når den kan åpnes for trafikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tunnelen mellom Oslo S og Skøyen har vært stengt siden i går formiddag. Det var en ulmebrann i en føringsvei for kabler som røykla Oslotunnelen i morgentimene.

Den tjukke røyken inne i tunnelen skapte store problemer for brannfolkene som jobbet for å finne kilden til brannen. Røykdykkerne brukte flere timer på å lokalisere brannen 400 meter inn i tunnelen i en kabelgate.

- Foreløpig vet vi at det er sju kabler som er ødelagt av brannen. Vi må skifte ut ca. 30 meter av hver kabel og skjøte disse sammen på hver side av skadestedet. Deretter skal vi utføre testing av kablene, sier banesjef Guttorm Moss.

Togtrafikken mellom Skøyen og Oslo S vil tidligst komme i gang igjen i formiddag.

Så lenge tunnelen er stengt vil togene øst- og nordfra gå til og fra på Oslo S mens togene sør- og vestfra blir snudd på Skøyen, Drammen og Kongsberg. Bergenstogene kjører over Roa.

NSB kjører alternativ transport med buss og eventuelt taxi for dem som rammes og oppfordrer de reisende om å sjekke NSBs nettsider for mer informasjon.

(NTB)