PÅ BAKKEN: Norwegian-streiken trappes opp i dag. Både Norwegian og OSM Aviation benekter på det sterkeste at de har ringt rundt til streikende flygere i Norge og Sverige for å tilby dem OSM-kontrakter. 
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
PÅ BAKKEN: Norwegian-streiken trappes opp i dag. Både Norwegian og OSM Aviation benekter på det sterkeste at de har ringt rundt til streikende flygere i Norge og Sverige for å tilby dem OSM-kontrakter. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

OSM nekter for å ha ringt til Norwegian-flygere

- Ikke part i den pågående konflikten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bemanningsselskapet OSM nekter for å ha oppringt streikende flygere fra Norwegian i Norge og Sverige for å tilby dem arbeid.

Forbundsleder Halvor Vatnar i Norwegian Pilot Union (NPU) sa tirsdag kveld til NTB at OSM hadde brukt kvelden på å ringe rundt til streikende flygere i Norge og Sverige for å tilby dem OSM-kontrakter.

- Tilbakemeldingene renner inn fra våre medlemmer, og de sier unisont nei til disse kontraktene, sa han.

Både Norwegian og OSM Aviation benekter nå påstandene på det sterkeste.

- OSM Aviation er ikke part i den pågående konflikten mellom Norwegian og selskapets piloter, og vi har selvsagt ikke kontaktet pilotene for å tilby dem jobb, sier administrerende direktør Espen Høiby.

- At noen nå prøver å trekke oss inn i denne saken med totalt uriktige opplysninger, er sterkt beklagelig og helt uten rot i virkeligheten, sier han.

- Bløff I Sverige melder Svensk Pilotförening om tilsvarende telefoner, men her opplyses det at telefonene har kommet fra Norwegian selv. Leder Martin Lindgren sier flygerne trues med å miste jobben dersom de takker nei.

- Norwegian har gjennom kvelden ringt rundt til flere piloter med et individuelt tilbud om at disse bør akseptere en ansettelse i selskapets bemanningsselskap OSM Aviation. Sier de nei, har de ikke lenger noen jobb, sier Lindgren til Sveriges Television.

Hos Norwegian tilbakeviser man fullstendig at selskapet benyttet tirsdagskvelden til å ringe rundt til flygerne.

- Dette er ren bløff fra foreningenes side, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik.

- Norwegian har ikke tatt kontakt med piloter. Når det gjelder OSM, så kan jeg ikke svare for dem, men jeg kan garantere at de ikke har ringt på vegne av Norwegian, sier hun.

- Ønsker konkurs Onsdag trappes pilotstreiken opp kraftig, og rundt 650 flygere vil være omfattet av streiken. Det får store konsekvenser for flytrafikken, og tirsdag ga Norwegian beskjed om at alle onsdagens innenlandsflyginger i Norge, Sverige og Danmark innstilles. Om lag 35.000 kunder rammes.

Mandag skrev Finansavisen at Norwegian og flyselskapets sjef Bjørn Kjos ønsker en konflikt slik at de kan slå datterselskapet Norwegian Air Norway (NAN) der de streikende flygerne i Norge er ansatt, konkurs.

Ifølge det avisen betegnet som en sentralt plassert kilde, vil 500 av flygerne få tilbud om ny jobb i OSM, mens 200 vil måtte finne seg noe annet å gjøre.

At Norwegian-ledelsen har ønsket konflikten for å kunne slå datterselskapet konkurs, er blankt avvist av styreleder Bjørn H. Kise.

Søksmål Parat varslet tirsdag Norwegian om et søksmål der flygerne vil kreve ansettelse i morselskapet Norwegian Air Shuttle fremfor datterselskapet de nå er ansatt i. Ett av kravene fra de streikende flygerne er å få en tariffavtale med morselskapet.

Samtidig er det klart at flygerne står samlet dersom NAN ender opp med å bli slått konkurs. Etter det NTB erfarer, har selv de flygerne som regnes som mest selskapsvennlige, vært krystallklare på at de ikke ønsker å gå over til OSM.

- En løsning på konflikten er avhengig av at medlemmene står samlet. Når vi igjen har fått bekreftet full tilslutning fra våre medlemmer, vil ethvert forsøk fra selskapet på å splitte pilotene bli blankt avvist, sa NPU-leder Halvor Vatnar mandag. (©NTB)