- Osman-brødrene har falsk identitet

Både drapssiktede Osman Omar Osman og hans to brødre skal ha løyet om alder og identitet da de kom til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det hevder Helge Tangen, leder for Interpol-avdelingen i Kripos, overfor Adresseavisen.

Osman Omar Osman er ektemannen til avdøde Marita Strøm fra Namsos. Han sitter fengslet i Irak og tilstod i forrige uke å ha betalt to venner 8000 dollar for å drepe kona. Hans to brødre bor i Namsos.

- Vi har fått tilsendt dokumentasjon fra kurdiske politimyndigheter som viser at de tre brødrene i Norge har andre navn i Irak enn det de har oppgitt her, sier Tangen til avisa.

Å oppgi falsk identitet er straffbart. Det kan og medføre at en eventuell oppholds- og arbeidstillatelse vil bli revurdert, ifølge Tangen.

Osmans virkelige navn er Faraidun Latif Sharif. Han er født i 1972, men oppga ved ankomst Norge i 1997/98 at han var født i 1979. I juli i år fikk han innvilget norsk statsborgerskap. Nå risikerer han å bli fratatt dette, opplyser avdelingsdirektør Karl Erik Sjøholt i UDI, overfor Adresseavisen.

Osmans brødre er registrert med navnene Farhad Omer Osman og Hiwa Osman, med fødselsår 1980 og 1985. Deres virkelige navn skal være Farhad Latif Sharif og Hiwa Latif Sharif, og fødelsårene skal være 1977 for Hiwa og tidlig på 70-tallet for Farhad, ifølge Kripos.

<B>DREPT: </B>Marita Strøm (38) fra Namsos ble skutt og drept i Irak 3. september. Hun var da på ferie sammen med ektemannen Osman Omar Osman (25) og deres tre småjenter, i Osmans hjemsted Sulaimaniye i Nord-Irak.