Osman nekter barna å reise hjem

Drapsmistenkte Osman Omar Osman nekter fortsatt de tre barna sine å reise tilbake til Norge, sier sjefen for sikkerhetstjenesten i Sulaymaniya til NTB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden Marita Strøm fra Namsos ble drept i Sulaymaniya i Nord-Irak forrige helg, har hennes tre små døtre blitt tatt vare på av ektemannens familie, som bor i området. Strøms ektemann, Osman Omar Osman, sitter arrestert siktet for drapet.

Marita Strøms familie i Namsos ønsker at de tre døtrene skal få komme hjem til Norge der de har bodd hele livet, men den drapssiktede faren til barna har hele tiden motsatt seg at de tre døtrene vender tilbake til Norge uten ham.

- Han sier barna skal bo i familiens hus her, sier sikkerhetssjef Sarkawt Hassan Jallal til NTB.

Rapportert til UD

Ambassadør Peter Ræder som har vært i Nor-Irak siden lørdag, sier til NTB at han hadde møte med den drapssiktede mandag kveld.

- Da sto han veldig hardt på at han ikke vil sende barna til Norge, sier Ræder.

Ambassadøren presiserer at den drapssiktede ektemannen naturligvis ikke har vetorett i saken, men legger til at «vi nødig vil returnere barna mot farens vilje».

Reder sier han har rapportert til UD, og at han i løpet av tirsdag regner med å få vite om han skal fortsette arbeidet på stedet eller returnere til ambassaden i Saudi-Arabia.

Har rekonstruert

Sikkerhetssjef Jallal bekrefter at politiet mandag rekonstruerte drapet. Etterforskningen er imidlertid ikke ferdig og resultatet av rekonstruksjonen foreligger heller ikke, ifølge sikkerhetssjefen.

Han kan derfor ikke si om rekonstruksjonen vil bidra til å styrke eller svekke mistanken mot Osman Omar Osman.

Ambassadør Ræder sier til NTB at han ikke har noen informasjoner om rekonstruksjonen. (NTB)