<strong>KRITISK:</strong> Det kan være kritisk for bevissikringen at flyvrakrestene er blitt tuklet med før etterforskerne har fått tilgang til vrakdelene etter kastrofen med Malaysia Airlines Boeing 777 i Ukraina. Foto:  REUTERS/Maxim Zmeyev
KRITISK: Det kan være kritisk for bevissikringen at flyvrakrestene er blitt tuklet med før etterforskerne har fått tilgang til vrakdelene etter kastrofen med Malaysia Airlines Boeing 777 i Ukraina. Foto: REUTERS/Maxim Zmeyev Vis mer

OSSE: - Flyvrakrestene er tuklet med

Store vrakrester etter Malaysia Airlines-flyet har blitt kuttet i og ser annerledes ut enn da OSSEs observatører først så dem, sier organisasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det sier talsmann Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) Michael Bociurkiw  til BBC, ifølge NTB.

Observatørene har vært i Ukraina siden april. De var de første internasjonale observatørene som kom til stedet der Malaysia Airlines-flyet styrtet torsdag forrige uke.

Bevismateriale
Flere dager senere fikk internasjonale fly- og identifiseringseksperter tilgang til området. Mange har fryktet at de prorussiske separatistene som kontrollerer området, kan ha endret bevismateriale i tiden mellom flystyrten og ekspertenes ankomst.

Ukraina og flere vestlige land sier flyet ble skutt ned, trolig av en bakke-til-luft-rakett som de prorussiske separatistene i området skal ha fått fra Russland. Russland på sin side har antydet at ukrainske styrker har skylden for flyulykken.

Svarte bokser
Mandag kveld overleverte de prorussiske separatistene ferdsskriveren og taleregistratoren - de såkalte svarte boksene - til malaysiske myndigheter. De malaysiske granskerne sier de svarte boksene ser ut til å være i god behold.

Den australske statsministeren Tony Abbott sier ifølge Sky News at bevismateriale kan ha blitt tuklet med i en industriell skala.

- Lang veg å gå
- Det er fremdeles en lang veg å gå. Etter det kriminelle kommer tildekningen, sier Abbott.

Den russiske ambassadøren til Malaysia, Lyudmila Vorobyeva, har sagt på en pressekonferanse at opprørerne ikke stoler på regjeringen i Kiev og at det skal være årsaken til at de har vært tilbakeholdne med å overlevere sine funn, inkludert de svarte boksene. 

OSSE sier tirsdag at de forlenger mandatet i Ukraina med et halvt år.

<strong>BEVISMATERIALE:</strong> Talsmann Michael Bociurki i OSSE sier at noen kan ha tuklet med vrakrestene før etterforskerne fikk tilgang til dem. Foto: AP Photo/Dmitry Lovetsky
BEVISMATERIALE: Talsmann Michael Bociurki i OSSE sier at noen kan ha tuklet med vrakrestene før etterforskerne fikk tilgang til dem. Foto: AP Photo/Dmitry Lovetsky Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer