OSSE: - Våpenhvilen i Ukraina overholdes stort sett

Skjør fred.

ØSTFRONTEN: Ukrainske styrker ved en kontrollpost i Mariupol i Ukraina. Foto: EPA / ANATOLY MALTSEV / NTB scanpix
ØSTFRONTEN: Ukrainske styrker ved en kontrollpost i Mariupol i Ukraina. Foto: EPA / ANATOLY MALTSEV / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Våpenhvilen som ble inngått fredag, overholdes stort sett av partene i Ukraina, melder Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE).

- Våpenhvilen overholdes stort sett, men den er fortsatt svært skjør. De neste dagene blir avgjørende, sa den sveitsiske OSSE-ambassadøren Thomas Greminger på et ekstraordinært møte i organisasjonen mandag.

OSSE var involvert i framforhandlingen av avtalen om våpenhvile fredag, den første som både Ukraina, Russland og opprørerne har sluttet seg til.

Kamper i Mariupol Ifølge en Reuters-reporter ble det hørt korte salver av artilleriild øst for havnebyen Mariupol nær grensen til Russland tidlig mandag morgen.

Også natt til søndag ble det meldt om kamper ved den ukrainske havnebyen. En kvinne ble drept, og fire andre sivile såret i et granatnedslag.

Både ukrainske styrker og prorussiske opprørere hevder de selv overholder våpenhvilen, og begge hevder den andre parten har skylden for bruddene.

Mandag morgen sier opprørsleder Andrej Purgin at de er klare til å utveksle fanger med ukrainske styrker onsdag, melder nyhetsbyrået Interfax. Fangeutvekslingen er en del av avtalen som partene inngikk fredag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer