ORDFØREREN OG «GJESTENE»: To OSSE-observatør, blant dem tyske Axel Schneider, møtte i dag pressen sammen med Vjatsjeslav Ponomarjov, den selverklærte ordføreren i Slavjansk. Foto: AP / Alexander Zemlianichenko / NTB scanpix
ORDFØREREN OG «GJESTENE»: To OSSE-observatør, blant dem tyske Axel Schneider, møtte i dag pressen sammen med Vjatsjeslav Ponomarjov, den selverklærte ordføreren i Slavjansk. Foto: AP / Alexander Zemlianichenko / NTB scanpixVis mer

OSSE-observatørene sier de ikke er fanget, men gjester hos «ordføreren» i Slavjansk

Observatører vist fram av sine fangevoktere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSSE-observatørene som er tatt til fange i Slavjansk i Ukraina møtte i dag pressen, tett bevoktet av de russiske separatistene som har tatt dem til fange. Observatørene sier de har blitt behandlet bra. Men vet ikke når de vil bli sluppet fri.

De til sammen 8 personene, deriblant en svenske, en danske og fire tyskere, ble søndag vist fram på rådhuset i Slavjansk av separatistene som tok dem til fange, foran et 60-tall journalister.

En av de tyske observatørene, oberst Axel Schneider, sa fangevokterne ikke har lagt hånd på dem, og at de alle er ved god helse og at de ikke har blitt utsatt for fysisk mishandling.

Sky News melder at observatørene sa at de ikke anser seg som krigsfanger, men som gjester hos «ordføreren» i byen. Den russiskvennlige separatisten Vjatsjeslav Ponomarjov har sagt at han garantert for sikkerheten til deres.

- Men vi har ingen indikasjon på når vi vil bli sluppet fri, sa Schneider.

En delegasjon fra OSSE satt søndag i møter med separatistene i Slavjansk for å prøve å forhandle fram en frigivelse.

(Dagbladet/NTB)

BEVOKTET: Axel Schneider har ikke helt fritt spillerom. Foto: AP / Alexander Zemlianichenko / NTB scanpix
BEVOKTET: Axel Schneider har ikke helt fritt spillerom. Foto: AP / Alexander Zemlianichenko / NTB scanpix Vis mer