Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

OSSE-observatører angrepet av serbiske spesialstyrker

To internasjonale observatører fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) ble søndag kveld banket opp av serbiske politifolk nær byen Podujevo, opplyser kilder i OSSE.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Episoden skjedde da politifolk fra det serbiske innenriksdepartementet, kjent under forkortelsen MUP, kom bort til OSSE-observatørenes karakteristiske selvlysende, oransje bil for å be om sjåførens identitetspapirer.

- To MUP-folk stakk våpnene sine inn i bilen og forlangte at sjåføren kom ut, noe han nektet. MUP-soldatene åpnet da bildøren, slo sjåføren, trakk ham ut av bilen og fortsatte å slå. Passasjeren forsøkte å tilkalle hjelp over radio, men en fra det serbiske spesialpolitiet lente seg inn og slo ham i hodet to ganger. Begge observatørene ble så beordret ut av området, opplyser OSSE-kilden.

Spenningen er høy i Kosovo, men episoden er en ny bekreftelse på den ekstremismen og voldelige holdningen mange har observert blant MUP-styrkene. Evakueringsplanen for OSSEs utenlandske observatører i Kosovo tar særlig sikte på å hindre at noen faller i hendene på MUP dersom forhandlingene i Frankrike bryter sammen og NATO gir ordre om flyangrep mot serbiske militære mål.

NTB-Reuters)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media