Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

OSSE-observatører beskutt i Ukraina

Observatører fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) ble skutt mot av uniformert personell i Øst-Ukraina onsdag, opplyser organisasjonen.

BESKUTT: Observatører fra OSSE, Organisasjone4n for Samarbeid og Sikkerhet i Europa, ser på mens redningsmannskaper samler vrakrestene etter det nedskutte flyet fra Malaysia Airlines, Rute 17, i Hrabove, i det området som opprørerne kontrollerer i Ukraina. Vrakrestene skal franktes med toh til byen Kharkiv, hvor Ukrainas regjering har makta. Nå har uniformerte personer skutt mot observatørene. Foto: AP / Scanpix / Mstyslav Chernov
BESKUTT: Observatører fra OSSE, Organisasjone4n for Samarbeid og Sikkerhet i Europa, ser på mens redningsmannskaper samler vrakrestene etter det nedskutte flyet fra Malaysia Airlines, Rute 17, i Hrabove, i det området som opprørerne kontrollerer i Ukraina. Vrakrestene skal franktes med toh til byen Kharkiv, hvor Ukrainas regjering har makta. Nå har uniformerte personer skutt mot observatørene. Foto: AP / Scanpix / Mstyslav Chernov Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«En uniformert mann bak på en lastebil løsnet to skudd mot kjøretøyene til ei gruppe observatører. Kulene havnet rundt to meter unna et OSSE-kjøretøy», sier organisasjonen i en uttalelse torsdag.

Observatørene var på vei mot den regjeringskontrollerte byen Marinka i Øst-Ukraina, rundt 15 kilometer unna opprørsbastionen Donetsk.

Flere hundre OSSE-observatører jobber for tida med å overvåke den skjøre våpenhvilen mellom regjeringsstyrker og pro-russiske opprørere i Ukraina.

(NTB-AFP)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling