Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

OSSE-observatører blir dimittert

OSSE-formann Knut Vollebæk kunngjorde i dag at flesteparten av de nær 1400 OSSE-observatørene som var i Kosovo, skal dimitteres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare en kjernegruppe på 250 personer blir værende igjen i Makedonias hovedstad Skopje inntil videre for å følge utviklingen i Kosovo på nært hold. Kjernegruppen skal være forberedt på en rask tilbakevending til Kosovo så snart det blir mulig. I mellomtiden vil den planlegge OSSEs deltakelse i gjennomføringen av en fredsplan dersom det blir aktuelt.

Vollebæk hadde et krisemøte i dag med de to andre medlemmene av OSSEs ledertroika, Polens utenriksminister Bronislav Geremek og Østerrikes Wolfgang Schüssel, for å drøfte situasjonen i Kosovo. Vollebæk orienterte samtidig OSSEs faste råd, som består av ambassadørene fra de 54 medlemslandene i OSSE.

Vollebæk sa til pressen at han har tatt intitiativ til et møte i Oslo etter påske med OSSEs sendelagsledere i Balkan-regionen for å diskutere mulige stabiliserende tiltak i regionen under den meget alvorlige situasjonen som nå rår.

- OSSE har et klart ansvar for stabiliteten på Balkan, og vi er sterkt bekymret for situasjonen i Kosovo. Det er fare for en flyktningestrøm til nabolandene, og vi har alle en forpliktelse til å bistå flyktningene, sa Vollebæk.

(NTB-Gunnar Nyquist)