TOK KONTROLLEN: Bevæpnede prorussiske separatister har tatt kontroll over åstedet og beskyldes for å ha forstyrret letearbeidet og sporsikringen. Nå er et team fra OSSE på plass. Foto: EPA / NTB Scanpix
TOK KONTROLLEN: Bevæpnede prorussiske separatister har tatt kontroll over åstedet og beskyldes for å ha forstyrret letearbeidet og sporsikringen. Nå er et team fra OSSE på plass. Foto: EPA / NTB ScanpixVis mer

OSSE på plass på krasjstedet

Landet i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et lag med observatører og eksperter fra OSSE er på plass på stedet øst i Ukraina hvor et passasjerfly fra Malaysia Airlines gikk ned.

De rundt 30 utsendingene fra OSSE (Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa) landet i helikopter fredag ettermiddag, opplyser organisasjonens pressetalsmann Roland Bless.

En kontaktgruppe bestående av diplomater fra OSSE, Russland og Ukraina har vært i samtaler med separatistledere i området.

Ukrainske myndigheter har meldt at separatister har forstyrret letearbeidet på krasjstedet. Ukraina beskylder separatister for å ha skutt ned Boeing-flyet med en bakke-til-luft-rakett.

(NTB)