- OSSE sender representanter til Tsjetsjenia

Utenriksminister Knut Vollebæk sier at hans russiske kollega lar OSSE sende folk til utbryterrepublikken Tsjetsjenia for å vurdere den dramatiske situasjonen for sivilbefolkningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vollebæk, som er leder for Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE), sier ifølge TV 2 at Russland nå har gått med på å la representanter fra OSSE slippe inn i Tsjetsjenia.

- For OSSE er det om å gjøre å vise at vi er opptatt av sivilbefolkningen. Dette har noe med troverdighet å gjøre. Det betyr også mye for nabolandene, som er bekymret for at konflikten kan bre seg til deres områder, sier Vollebæk til NTB.

Sterkt vestlig press

Det var etter sterkt press fra vestlige myndigheter at Russlands utenriksminister Igor Ivanov i natt gikk med på å la en delegasjon fra OSSE komme til utbryterrepublikken.

OSSE-representantene skal dra til Tsjetsjenia i løpet av neste uke. Detaljene omkring delegasjonens reise er ennå ikke fastlagt. Hvilke områder som skal besøkes, skal ikke være bestemt, og det er usikkert om det i det hele tatt er mulig å ta seg inn i Tsjetsjenia av sikkerhetsmessige grunner.

Dagbladet :på nettet

AKSEPT: Seint mandag ga Igor Ivanov beskjed til Knut Vollebæk om at OSSE-representanter kan reise til Tsjetsjenia.