Øst-Afrika står overfor katastrofe

Hundretusener på flukt etter uvær. Frykter matmangel og epidemier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Øst-Afrika kan stå overfor en katastrofe, etter at voldsomt uvær har drevet hundretusener av mennesker på flukt. Hjelpearbeidere frykter matmangel og epidemier.

Skybruddene fortsatte lørdag, og ga ny næring til flommen som har satt mange landsbyer og åkre under vann. Bare i Uganda kan 150.000 mennesker være på flukt, sa minister for nødhjelp og flyktningspørsmål Musa Ecweru.

- Mange har søkt tilflukt i kirker eller på bakketopper, mens andre har reist fra de flomrammede områdene for å bo hos slektninger. Maten de dyrket i hagene sine, er blitt ødelagt, fortalte Ecweru til mediefolk lørdag.

- Vi har fått meldinger om tilfeller av kolera, og samarbeider med helsearbeidere for å løse problemene, tilføyde han. Deler av Ugandas naboland Kenya er også rammet av uværet og oversvømmelsene, og mer enn 1.000 kenyanske familier har har måttet forlate sine hjem.

I Sudan har seks uker med styrtregn rammet minst 365.000 mennesker, som har fått avlinger ødelagt og måttet avlive mange husdyr. Rundt 150.000 sudanere har akutt behov for assistanse, og FN ber verdenssamfunnet sende nødhjelp

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer