Israel og Palestina-konflikten:

Øst-Jerusalem: - Vi er klare for å kjempe til døden

Sammenstøtene fortsetter mellom israelske soldater og palestinske demonstranter. Én palestiner drept i kveld.

VOLDSOMME SAMMENSTØT: Palestinere løper for å komme unna en israelsk bulldoser i landsbyen Khoubar, vest for Ramallah. Israelerne ødela i dag huset til palestineren som drepte en far og to barn i en jødisk bosetning i går ettermiddag. Det førte til voldsomme sammenstøt. Foto: Abbas Momani / AFP / NTB Scanpix
VOLDSOMME SAMMENSTØT: Palestinere løper for å komme unna en israelsk bulldoser i landsbyen Khoubar, vest for Ramallah. Israelerne ødela i dag huset til palestineren som drepte en far og to barn i en jødisk bosetning i går ettermiddag. Det førte til voldsomme sammenstøt. Foto: Abbas Momani / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Maskerte menn, veisperringer, brennende bildekk, molotovcocktails, fyrverkeri - og bevæpnede israelske soldater - fyller en rekke områder i Øst-Jerusalem i kveld, melder det israelske nettstedet Ynet.

- Vi er klare for å kjempe til døden, forteller Hassan Shalan til Ynet.

Én palestiner er drept i sammenstøt på Vestbredden i kveld, melder Ynet.

Volden eskalerer

Shalan og flere andre palestinske demonstranter var i kveld ute i At-Tur-nabolaget i Øst-Jerusalem, der en 17-årig palestiner ble drept i går. Også i Isawiya og flere andre steder i Øst-Jerusalem kom meldinger om steinkasting, brennende dekk og tåregass. Så også ved grenseposten Qalandia, som er mellom Jerusalem og Ramallah.

Én palestiner er alvorlig skadd i sammenstøt med israelske sikkerhetsstyrker på Vestbredden i ettermiddag, melder Ha'aretz.

Mange frykter nå at volden mellom israelere og palestinere vil eskalere. En tredje palestinsk intifada nevnes stadig.

«Kjære Gud, ikke igjen. Israelere og palestinere er på vei til en ny runde med tragedie og ødeleggelse, og synes å være hjelpeløse i å stoppe den», skriver Chemi Shalev, kommentator i den israelske avisa Ha'aretz.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.