Foto: Svend Aage Madsen
Foto: Svend Aage MadsenVis mer

Østbanehallen evakuert etter brann i lager

Oslo S åpnet igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet melder på Twitter at det i dag begynte å brenne i et lager i Østbanehallen.

Politiet tvitret om brannen klokken 15.28. Det ble besluttet å evakuere området for reisende samt besøkende i Østbanehallen inntil videre, skriver NTB.

Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Klokken 15. 40 opplyser politiet at brannen skal være slukket, men at evakueringen opprettholdes på grunn av at det er mye røyk i området. Nødetatene er på stedet.

Åpnet igjen

Innsatsleder Torgeir Brenden sier til Dagbladet er åpner for vanlig trafikk igjen.

- Det har vært en brann i et lagerrom i tilknytning til et varemottak. Brannalarmen gikk på stasjonen og folk evakuerte seg selv. Det har ikke vært røykutvikling i publlikumsområdet. En person er sendt til legevakta for sjekk etter at han forsøkte å slukke brannen og ble eksponert for røyk. Oslo S er åpnet for vanlig trafikk igjen og røyken luftes ut. Det er for tidlig å si hva som forårsaket brannen, sier Brenden.

INNSATSLEDER: Innsatsleder Torgeir Brenden. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
INNSATSLEDER: Innsatsleder Torgeir Brenden. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Politiet har gitt klarsignal til at togene kan kjøre som normalt, men publikum slipper ikke inn i Østbanehallen foreløpig. Trafikkbetjenter geleider publikum gjennom tunneler ut til togene, men det kan bety at endel må belage seg på å komme avgårde først på enste avgang. Men nå i rushtiden er det avganger hvert 10. minutt, opplyser NSBs pressevakt Håkon Myhre til Dagbladet ved 15.50-tiden.