Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oste av selvtillit

For to år siden trakk Terje Søviknes seg fra alle viktige politiske verv etter at det var blitt avslørt at han hadde hatt sex med en 16-åring. I går kveld var han tilbake i manesjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp's tidligere kronprins, Terje Søviknes, gjorde comeback i NRK TVs folkemøte fra Tromsø.

- Det var moro å delta i en slik debatt igjen, sa en selvsikker Søviknes etter debatten. Ordføreren i Os kommune i Hordaland er kommunens mest populære.

Får slippe til

Suksessen på hjemmebane har gjort at Frp-formann Carl I. Hagen nå slipper Søviknes ut på viktige representasjonsoppdrag igjen. I går gjaldt det et av valgkampens viktigste temaer, privatisering eller konkurranseutsetting av kommunale tjenester.

Debatten i går kveld var en viktig milepæl for Søviknes.

- Fortid er fortid, og den kan man ikke gjøre noe med. Dette vil henge ved meg resten av min karriere, sa Søviknes og viste til sexskandalen som rystet Frp for to år siden.

Da måtte han vedgå at han hadde hatt sex med en 16-åring.

- Jeg håper og ønsker at jeg kan få ei framtid i politikken. De fire første åra som ordfører hjemme i Os, sier Søviknes.

- Og deretter Stortinget?

- Nå ber jeg velgerne om støtte til å bli ordfører, sa Søviknes.

Han sier også at han snakket med Frp-formann Carl I. Hagen før sending.

- Jeg snakker med Carl I. Hagen om politiske saker, sier Søviknes.

Os-ordføreren ble av naturlige grunner hovedpersonen i NRKs folkemøte. Han har i sin lokalpolitiske periode frontet konkurranseutsetting av kommunale tjenester, han har arbeidet for at pensjonister skal få hygge seg i Syden, og han har prøvd å reformere kommunal forvaltning.

- Møkk lei debatter

Samtlige motdebattanter gjorde sit ytterste for å vise at Os-prosjektet var mislykket, og flere påpekte at Søviknes muligens er bedre på retorikk enn på realiteter. Like fullt greide ikke hans motdebattanter, stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo (SV), arbeids- og administrasjonsminister Victor Norman (H), kulturminister og KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland og RV-leder Torstein Dale, å ta innersvingen på Os-ordføreren.

Han hamret løs på helsepolitikken i John Alvheim-stil:

- Debatten om konkurranseutsetting av eldreomsorg og andre kommunale tjenester har stått på stedet hvil i en årrekke. Velgerne er møkk lei slike debatter. De vil ha handling, sa Søviknes.

SVs helsepolitiker Olav Gunnar Ballo var frampå og viste til Klara på sykehjemmet i Alta som har behov for forutsigbarhet. Han mener privatisering og konkurranseutsetting av helse- og omsorgssektoren er suspekt politikk.

- Jeg er sikker på at Klara er mer opptatt av at hun får pleie enn om det er av privat eller offentlig sektor, sa Søviknes.

Misfornøyd Ballo

Olav Gunnar Ballo var misfornøyd etter folkemøtet.

- Slike debatter bidrar til å øke velgernes skepsis til politikerne. Vi er ikke underholdningsartister. Det er ikke mulig for en politiker å gi enkle svar på alle kompliserte spørsmål, sier han.

Arbeids- og administrasjonsminister Victor Norman er ikke uten videre enig.

- Vi har mange andre fora å opptre i, sa han. Selv foretrekker han å holde forelesning.

COMEBACK-KID: Frp's Terje Søviknes gledet seg over å være tilbake i riksdebatten i NRK TVs folkemøte fra Tromsø. Bak til venstre, Victor Norman, i midten, Olav Gunnar Ballo.