Øste penger over sine egne - holdt tildelingen hemmelig

Audun Lysbakken øste ut penger til selvforsvarskurs for jenter over sine egne.

STØTTET SINE EGNE: Nå viser det seg at Lysbakken ikke varslet andre aktuelle mottakere om den fyldige pengepotten til selvforsvarskurs. I over 20 år har kvinner med svart belte i Taekwondo og karate drevet med feministisk selvforsvar og grensesetting hos «KIK - Selvforsvar og grensesetting» (KIK). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
STØTTET SINE EGNE: Nå viser det seg at Lysbakken ikke varslet andre aktuelle mottakere om den fyldige pengepotten til selvforsvarskurs. I over 20 år har kvinner med svart belte i Taekwondo og karate drevet med feministisk selvforsvar og grensesetting hos «KIK - Selvforsvar og grensesetting» (KIK). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Organisasjoner utenfor SV som har drevet slike kurs i over 20 år, fikk ikke vite om pengene.

I går skrev Dagbladet om hvordan statlige penger til selvforsvarskurs endte opp hos en undergruppe av Sosialistisk Ungdom.

Nå viser det seg at Lysbakken ikke varslet andre aktuelle mottakere om den fyldige pengepotten. I over 20 år har kvinner med svartbelte i Taekwondo og karate drevet med feministisk selvforsvar og grensesetting hos «KIK — Selvforsvar og grensesetting» (KIK).

Til tross for at Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken var gjort kjent med deres kompetanse, ble ikke KIK informert om at departementet skulle dele ut 500 000 til organisasjoner som holdt kurs i selvforsvar og grensesetting i skolen.

Bare to utvalgte organisasjoner fikk vite at det var penger å hente.

Til slutt var det topper i Sosialistisk Ungdom, som har fått opplæring av KIK, som stakk av med Lysbakkens penger.

Holdt tett Leder i KIK, Lene Gulbrandsen, sier at de visste at det var politisk bevegelse for å få selvforsvar inn i skolen. Derfor sendte hun i en e-post til Lysbakken, hvor hun gjorde ham kjent med deres kompetanse og stilte seg til disposisjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer