«Osteheroin» har drept 21 tenåringer

Alarm i Dallas om dødelig billigdop.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Et billig, høyst vanedannende narkotisk stoff kjent som «osteheroin» har drept 21 tenåringer i Dallas, Texas i løpet av de siste to årene, melder CNN.

Nå håper amerikanske myndigheter å få stanset spredningen av motedopet, slik at den fatale farsotten ikke sprer seg til ungdomsmiljøer i andre byer og stater i USA.

«Osteheroin» er en blanding av gateheroin og virkestoffet antihistamin diphenthyamin som finnes i sovemedisiner.

- Du starter to sløvingsprosesser på én gang. Til slutt vil du ha nedsatt hastigheten på hjerte så mye at det stanser. Da er du død, forklarer etterforsker Monty Moncibais i Dallas-politiet.

Spesialagent Steve Robertson i det føderale narkotikapolitiet i Washington, the Drug Enforcement Administration (DEA), sier at myndighetene følger nøye med på bruken av «ost» i Dallas-området.

For å hindre at det farlige stoffet sprer seg rundt om i USA, samarbeider DEA med lokalmyndighetene i Dallas. De ønsker å skape offentlig oppmerksomhet rundt problemet og de prøver å få has på langerne.

Det dødelige stoffet er så billig at de fleste har råd til det. En brukerdose koster ikke mer enn to dollar.

Inneværende skoleår har Dallas-politiet arrestert 146 personer for besittelse av «osteheroin» mot 90 i fjor.

DØDSDOP: «Osteheroin» har drept 21 tenåringer i Dallas. Dave Cannata fra Coppel, Texas mistet sønnen Nick (16) i overdose i juni 2005. Fotomontasje: Jeremy Liebbe/Donna McWilliam/AP
DØDSDOP: «Osteheroin» har drept 21 tenåringer i Dallas. Dave Cannata fra Coppel, Texas mistet sønnen Nick (16) i overdose i juni 2005. Fotomontasje: Jeremy Liebbe/Donna McWilliam/AP Vis mer

- Du trenger bare prøve det én gang. Du blir høy, så dør du. Det var det som skjedde med min sønn, sier Fernando Cortez til CNN. Nå bruker han tenåringsønnens historie for å hjelpe andre.

«Osteheroin» har drept 21 tenåringer