Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Osterøy i sorg

Tore Eikeland (21) og Tarald Mjelde (18) - leder og nestleder i AUF Hordaland - er henholdsvis bekreftet død og savnet.

SØKTE TRØST: Eikeland og Mjeldes sambygdinger samlet seg til åpent hus på ungdomshuset i Valestrand. Foto: TOR ERIK MATHIESEN
SØKTE TRØST: Eikeland og Mjeldes sambygdinger samlet seg til åpent hus på ungdomshuset i Valestrand. Foto: TOR ERIK MATHIESEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det lille lokalsamfunnet på Osterøy utenfor Bergen er hardt rammet etter massakren på Utøya.

I går kom Jens Stoltenberg selv med budskapet om at Tore Eikeland (21), leder for AUF Hordaland, er død, da han talte under en minnestund i Oslo domkirke. Nestleder Tarald Mjelde (18) er fortsatt savnet.

- Ikke til å begripe - En annen er Tore Eikeland, leder av AUF i Hordaland og en av våre mest talentfulle ungdomspolitikere. Jeg husker han fikk hele landsmøtet til å juble da han holdt tale mot EUs postdirektiv. Nå er han død. Det er ikke til å begripe, sa Stoltenberg.

- Vi savner ham sånn, og hadde håpet i det lengste. Dette rammer oss ufattelig sterkt, men ungdommene er også ufattelig sterke. De har mistet en nær venn. Det er et enormt tap, sier Pål Hafstad Thoresen, fungerende leder i Arbeiderpartiet i Hordaland, til Dagbladet.

Thoresen kjente Eikeland både som en venn og partikollega, og de to har tilbrakt mye tid sammen tidligere i sommer.

- Han var et ekstremt dyktig menneske. Det som var ekstra unikt med Tore, var at han var så engasjert i Øst-Europa og hadde venner og kontakter over hele Europa. Det er mennesker i hele verden som har mistet en venn nå, sier Thoresen.

- Passet på alle Han beskriver Eikeland som en omsorgsfull og engasjert gutt.

- Som leder så og passet han på alle. Han var både grasrot og leder samtidig, forteller han.

Søndag samlet ungdommer seg i sorg på ungdomshuset, for å snakke sammen og støtte hverandre.

- For Arbeiderpartiet er AUF hjertebarna. Dette er fryktelig for organisasjonen som er så stor, men allikevel så liten i dag. Vi har fullt fokus på ungdommene nå, sier Thoresen.

SKUTT OG DREPT: Tore Eikeland (21) var spådd en lysende karriere i Ap. Foto: AUF HORDALAND
SKUTT OG DREPT: Tore Eikeland (21) var spådd en lysende karriere i Ap. Foto: AUF HORDALAND Vis mer