Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Østerrike-boikott oppheves

Normaliseringen av Europas forhold til Østerrike er nær forestående. EUs formannsland Frankrike annonserer at den politiske boikotten vil være over «i løpet av timer eller dager».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrikes president Jacques Chirac har vært under kraftig press fra flere av EU-landenes regjeringer for umiddelbart å oppheve sanksjonene mot Østerrike etter at den såkalte vismannsrapporten klart anbefalte at straffetiltakene må opphøre.

I dag uttalte europa-minister Pierre Moscovici at det er et spørsmål om timer eller dager før den politiske situasjonen i EU blir normalisert.

- Det kommer ikke til å ta lang tid. Det er spørsmål om timer eller dager, sier Moscovici.

Norge kommer etter alt å dømme til å følge EU-landenes beslutning og gjeninnføre normale forbindelser med Østerrike så snart Frankrike kunngjør beslutningen om å oppheve straffetiltakene.

- Vi har fulgt EU tidligere, og jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal gjøre det i framtiden, sier pressetalsmann Karsten Klepsvik i Utenriksdepartementet til NTB.

(NTB)

PÅ VEI TILBAKE: Jörg Haider og Frihetspartiet skremte fram en EU-boikott. Nå blir den trolig opphevet.