Østerrike nekter tyrkisk minister innreise: Mener det kan true «offentlig orden og sikkerhet»

Tyrkisk minister planla et besøk til Østerrike i anledning av at det er ett år siden det mislykkede statskuppet i Tyrkia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Østerrike vil ikke la den tyrkiske økonomiministeren Nihat Zeybekci slippe inn i landet. Grunnen er at de mener besøket kan føre til uroligheter.

Den tyrkiske økonomiministeren planla et besøk til Østerrike i anledning av at det er ett år siden det mislykkede statskuppet i Tyrkia.

Det østerrikske utenriksdepartementet sier de har besluttet å stanse besøket siden de mener Zeybekcis eneste formål med reisen er en offentlig opptreden som de mener kan true «offentlig orden og sikkerhet i Østerrike».

I en uttalelse skriver de at utenriksminister Sebastian Kurz fortsatt fordømmer både forsøket på statskupp 15. juli i fjor og «den massive bølgen av pågripelser» og angrepene på ytrings- og pressefriheten etter kuppforsøket.

Videre heter det at Zeybekci er velkommen hvis han kommer på et offisielt bilateralt besøk. Østerrike er en av de fremste kritikerne i EU av Tyrkias håndtering av menneskerettighetene.

(NTB)