Østerrike pålegger imamer å snakke tysk

Og forbyr utenlandsk finansiering av muslimske organisasjoner.

STRAMMER INN:  Den østerrikske nasjonalforsamlingen krever nå at imamer i landet skal snakke tysk. De vil også passe på at mulismske organisasjoner ikke får finansiering fra utlandet. Saudi Arabia er ett av landene som har vært aktive med å finansiere moskeer. Her er en moské i landsbyen Telfs, vest i Østerrike. Foto: Dominic Ebenbichler / Reuters / Scanpix
STRAMMER INN: Den østerrikske nasjonalforsamlingen krever nå at imamer i landet skal snakke tysk. De vil også passe på at mulismske organisasjoner ikke får finansiering fra utlandet. Saudi Arabia er ett av landene som har vært aktive med å finansiere moskeer. Her er en moské i landsbyen Telfs, vest i Østerrike. Foto: Dominic Ebenbichler / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den østerrikske nasjonalforsamlingen har vedtatt en lov som forbyr utenlandsk finansiering av muslimske organisasjoner og krever at alle imamer snakker tysk.

Den nye loven ble vedtatt i dag. Den skal fremme det den kontroversielle immigrasjonsministeren Sebastian Kurz kaller et «islam av europeisk karakter». Loven er ment å minske innflytelsen muslimske land har i Østerrike.

Loven har møtt motstand fra flere hold, blant annet fra muslimske organisasjoner som mener den er diskriminerende fordi den pålegger muslimer restriksjoner som ikke gjelder andre religioner.

Det to år gamle lovforslaget ble utformet før terrorangrepene i Frankrike og Danmark, men er utformet for å bekjempe radikale islamisters økende innflytelse, sier Kurz.
(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer