Østerrikes president er død

Østerrikes president Thomas Klestil døde tirsdag kveld. Han ble mandag innlagt på sykehus med hjerteinfarkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Thomas Klestil døde tirsdag døde 6. juli klokken 23.33, sa presidentens lege Christoph Zielinski.

Den avgående presidenten ble sist mandag i hui og hast lagt inn på sykehus i Wien med akutte lungeproblemer etter at han var blitt gjenopplivet etter hjertestans. Legene hans sa allerede tidligere tirsdag at Klestil trolig ikke ville overleve på grunn av omfattende organsvikt.

Thomas Klestil har lidd av lungeproblemer siden han i 1996 pådro seg en atypisk lungebetennelse og ble liggende lenket til sykesengen i flere uker.

Konservative Klestil hadde bare to dager igjen av sin andre seksårsperiode som president da han døde, og sosialdemokraten Heinz Fischer overtar nå presidentembetet i landet.

Thomas Klestil ble respektert av østerrikere flest for at han klarte å gjenopprette tilliten til landet internasjonalt etter avsløringene om at landets tidligere president, Kurt Waldheim, arbeidet for den tyske hæren under andre verdenskrig. Waldheim, som også var generalsekretær i FN fra 1972 til 1982, tjenestegjorde som etterretningsoffiser på Balkan for Adolf Hitlers Wehrmacht under krigen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer