Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Østerriksk politi: 85-åring klipte i stykker 950 000 euro for å hevne seg på arvingene

Danderte penge-haugen fint på senga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 85 år gammel østerriksk kvinne skal ha klippet i stykker 950 000 euro i kontanter, om lag 8,8 millioner kroner, før hun døde på et eksklusivt sykehjem i Østerrike.

Ifølge politiet skal motivet være hevn, skriver den østerrikske avisa Kurier.

Det kan nemlig virke som om den 85 år gamle dama ikke ønsket at arvingene skulle motta pengene hun var i besittelse av, det forteller politiet til avisa.

500-lapper 85-åringen hadde bare bodd på det ekslusive sykehjemmet i fem dager for hun døde. Og da pleierne på hjemmet kom inn i leiligheten hennes, fant de kvinnen død.

Der fant de også en pen dandert haug med istykkerklipte eurosedler. Rekonstruksjonen av sedlene viste at verdien var på i alt 950 000 euro og at sedlene utelukkende var 500- og 100-lapper.

Men hevnlysten som drev kvinnen til å klippe i stykker sedlene, var forgjeves, skriver avisa videre.

Erstatter pengene Den østerrikske nasjonalbanken har nemlig sagt at de vil erstatte de ødelagte sedlene med nye sedler. Historien får derfor en lykkelig slutt, i alle fall for arvingenes del.

- Hvis arvinger finner pengebiter og opphavet til disse bitene er kjent, så erstatter vi selvsagt hele summer, sier Freidrich Hammerschmidt i nasjonalbanken til Kurier.

- Hvis vi ikke hadde utbetalt pengene, hadde vi straffet feil mennesker, legger han til.

Den østerrikske avisa skriver ikke hvorfor 85-åringens vrede var rettet mot arvingene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media