GRUFULLT FUNN: Politiet jobber med å tell hvor mange døde som er funnet i denne lastebilen nær Parndorf i Østerrike. Foto: Photo by Xinhua/Sipa USA
GRUFULLT FUNN: Politiet jobber med å tell hvor mange døde som er funnet i denne lastebilen nær Parndorf i Østerrike. Foto: Photo by Xinhua/Sipa USAVis mer

Østerriksk politi teller lik i lastebil

Arbeidet med å avdekke omfanget av det grufulle funnet i en lastebil i Østerrike, pågikk gjennom natten fredag. Politiet frykter så mange som 50 døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Østerriksk politi anslo at mellom 20 og 50 døde migranter og flyktninger var stuet sammen i lastebilen da den ble funnet forlatt langs motorveien A4 i Burgenland torsdag formiddag.

Likene var så ille tilredt at politiet ikke ville oppgi et mer nøyaktig anslag. Lastebilen er tauet til lokalene til et tidligere grenseveterinærsenter, og arbeidet med å hente ut likene pågikk gjennom natt til fredag, skriver det østerrikske nyhetsbyrået APA.

Det er varslet en pressekonferanse fredag formiddag.

Lastebilen ble funnet i nærheten av Østerrikes grenser til Ungarn og Slovakia, og det antas at den har stått der siden den krysset den ungarske grensa onsdag kveld.

Torsdag formiddag slo en veiarbeider alarm på grunn av en stram lukt og væske som lekket ut fra kjøretøyet.

- Mye taler for at de allerede var døde da de kom over grensa, sier polititalsmann Hans Peter Doskozil ifølge Die Welt.

Lastebilen var en kjølebil med ungarske nummerskilter, påført logoene til en slovakisk fjærkrebedrift.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram