Østerriksk politi var tause: Flyktning (20) voldtok ti år gammel gutt i svømmehall

Fortsatte å bade etter overgrepet. Pågrepet på stedet.

VOLDTEKT I SVØMMEHALL: I desember skal en 20 år gammel irakisk flyktning ha voldtatt en ti år gammel østerriksk gutt i svømmehallen Theresienbad i Wien. Foto: Thomas Ledl/Wikimedia Commons
VOLDTEKT I SVØMMEHALL: I desember skal en 20 år gammel irakisk flyktning ha voldtatt en ti år gammel østerriksk gutt i svømmehallen Theresienbad i Wien. Foto: Thomas Ledl/Wikimedia Commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En mannlig flyktning (20) fra Irak voldtok 2. desember 2015 en ti år gammel gutt i en svømmehall i den østerrikske hovedstaden Wien, skriver britiske Independent.

Politiet lot først være å rapportere om den brutale barnevoldtekten, angivelig for å beskytte offeret, skriver østerrikske Kronen Zeitung.

Da informasjon om hendelsen begynte å dukke opp på Facebook, uttalte politiet at de må være forsiktige i saker som omhandler flyktninger «som har vært gjennom så mye», men understreket samtidig at de har nulltoleranse for denne type lovbrudd, skriver Independent.

Massiv kritikk Tidligere har både tysk og svensk politi fått massiv kritikk for ikke å fortelle offentligheten om overgrep som flyktninger angivelig står bak.

10. januar skrev Dagbladet at politiet i Köln etterforsker 516 saker etter nyttårsfeiringen, der en stor gruppe menn skal ha overfalt og forulempet kvinner.

Svensk politi kjente til at guttegjenger forulempet jenter på en stor ungdomsfestival i to år på rad, men utad ble det sagt at festivalen gikk ganske rolig for seg.

Dagens Nyheter har avslørt at overgrepene på festivalen We are Sthlm ikke var med i politiets offisielle rapportering etter festivalen. - Dette er et ømt punkt, noen ganger tør vi ikke å si det som det er, fordi vi tror at det tjener Sverigedemokraternas sak. Dette må vi ta innover oss her i politiet, uttalte politisjef Peter Ågren til DN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer