VOLDTEKT I SVØMMEHALL: I desember skal en 20 år gammel irakisk flyktning ha voldtatt en ti år gammel østerriksk gutt i svømmehallen Theresienbad i Wien. Foto: Thomas Ledl/Wikimedia Commons
VOLDTEKT I SVØMMEHALL: I desember skal en 20 år gammel irakisk flyktning ha voldtatt en ti år gammel østerriksk gutt i svømmehallen Theresienbad i Wien. Foto: Thomas Ledl/Wikimedia CommonsVis mer

Østerriksk politi var tause: Flyktning (20) voldtok ti år gammel gutt i svømmehall

Fortsatte å bade etter overgrepet. Pågrepet på stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mannlig flyktning (20) fra Irak voldtok 2. desember 2015 en ti år gammel gutt i en svømmehall i den østerrikske hovedstaden Wien, skriver britiske Independent.

Politiet lot først være å rapportere om den brutale barnevoldtekten, angivelig for å beskytte offeret, skriver østerrikske Kronen Zeitung.

Da informasjon om hendelsen begynte å dukke opp på Facebook, uttalte politiet at de må være forsiktige i saker som omhandler flyktninger «som har vært gjennom så mye», men understreket samtidig at de har nulltoleranse for denne type lovbrudd, skriver Independent.

Massiv kritikk Tidligere har både tysk og svensk politi fått massiv kritikk for ikke å fortelle offentligheten om overgrep som flyktninger angivelig står bak.

10. januar skrev Dagbladet at politiet i Köln etterforsker 516 saker etter nyttårsfeiringen, der en stor gruppe menn skal ha overfalt og forulempet kvinner.

Svensk politi kjente til at guttegjenger forulempet jenter på en stor ungdomsfestival i to år på rad, men utad ble det sagt at festivalen gikk ganske rolig for seg.

Dagens Nyheter har avslørt at overgrepene på festivalen We are Sthlm ikke var med i politiets offisielle rapportering etter festivalen.

- Dette er et ømt punkt, noen ganger tør vi ikke å si det som det er, fordi vi tror at det tjener Sverigedemokraternas sak. Dette må vi ta innover oss her i politiet, uttalte politisjef Peter Ågren til DN.

«Seksuell nødsituasjon» Voldtekten av den østerrikske tiåringen i svømmehallen skal ha vært av det brutale slaget. Den 20 år gamle flyktningen skal ha dratt gutten inn i en garderobe, dratt av ham badebuksa og forgrepet seg på ham.

Etter hendelsen, fortalte gutten en badevakt om hva som hadde skjedd. Imens svømte den 20 år gamle flyktningen rundt i bassenget eller hoppet fra tremeteren.

Politiet pågrep mannen i svømmehallen. Gutten ble senere lagt inn på sykehus med alvorlige skader, skriver Independent.

Den irakiske flyktningen skal ha forklart politiet at overfallsvoldtekten var et resultat av en «seksuell nødsituasjon», da han ikke hadde hatt sex på fire måneder.

Mannen hevder at han skal ha kone og barn i Irak. Han skal også ha fortalt politiet at han erkjenner at overfallet var «et stort feilgrep» og at han ikke mente å skade gutten.

På spørsmål om det er ulovlig å ha sex med unge gutter i Irak, skal mannen ha svart at «slike ting er forbudt i alle verdens land».