Østerrikske politifolk får psykologisk hjelp

Politiet redd for psykiske plager av skrekk-kjelleren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Politiet har så vidt begynt å oppklare hva som foregikk i kjelleren til Josef Fritzl.

Hver dag kommer det ny informasjon om hva som har foregått i huset. Og for politifolkene som må gjennomsøke leiligheten er ikke alt like lett fordøyelig.

Luften i den trange leiligheten er så tett at politifolkene ofte må gå ut for å komme seg til hektene igjen og kan gjenoppta arbeidet.

Politiet tilbys nå psykologisk hjelp etter å ha vært inne i skrekk-kjelleren, ifølge Politiken.

Det er ikke lett å vite hva politiet finner i kjelleren. Det Østerrikske politiet sier så lite de kan om hva de finner i kjelleren, men ting kan jo tyde på at det er av den mindre hyggelige sorten. For å si det mildt.

• Se også: Tvang Elisabeth til å bygge ut skrekk-kjelleren.

• Se også: Slik var livet med monsteret.

En time av gangen

Politiet: To politimenn holder vakt utenfor huset til Josef Fritzl. Huset har også blitt kalt "skrekk-huset". Foto: Scanpix
Politiet: To politimenn holder vakt utenfor huset til Josef Fritzl. Huset har også blitt kalt "skrekk-huset". Foto: Scanpix Vis mer

Etterforskerne som arbeider i kjelleren har bare lov til å være nede i leiligheten en time av gangen og det er med spesialmasker, ifølge BBC.

- De kan bare jobbe der inne en time og på denne timen prøver de, ett lag av gangen, å samle alt som er mulig å samle, sa etterforskningsleder Franz Polzer.

Arbeidet i kjelleren er forventet å ta flere uker.

Østerrikske politifolk får psykologisk hjelp
<B>Fritzl:</B> Josef Fritzls hus sjokkerer mer og mer for hver dag.