Østeuropeere på ranstokt overfalt kvinner

- Ble oppfattet som voldtektsforsøk, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet fikk klokka 01.44 i natt en nødtelefon fra en kvinne i begynnelsen av 20-åra, som var overfalt og frastjålet en iPhone 4 ved Nationalteateret i Oslo sentrum, skriver politiet i en pressemelding.

Kvinnen fortalte politiet at en gjerningsmann kom bakfra og dro henne ned, mens en annen ransmann kom forfra og stjal telefonen hennes.

De to ransmennene løp i hver sin retning etter det brutale ranet.

Minst to overfall Et vitne kunne fortelle politiet at de to gjerningsmennene hadde på seg hetter. Kvinnen fikk noen skrubbsår etter overfallet, men var ellers fysisk uskadd.

Kun ni minutter seinere fikk politiet en ny melding om at en kvinne var overfalt, denne gangen i Slottsparken, som ligger rett ved Nationalteateret. Nok en gang ble en kvinne angrepet på brutalt vis, men denne gangen ropte et vitne, slik at gjerningsmennene rømte fra stedet.

Vitnet som reddet den overfalte kvinnen fra å bli ranet, fulgte henne trygt hjem.

39 minutter etter det andre overfallet på kort tid, oppdaget en av politiets hundepatruljer to menn som kom løpende i stor fart fra Slottsparken. De passet beskrivelsen fra de to brutale overfallene.

Østeuropeere Den ene ble umiddelbart pågrepet, mens den andre kom seg unna og gjemte seg. Da den andre ransmannen kom fram fra sitt gjemmested, klarte en politihund å overmanne ham.

Politiet antar at de to mennene, som begge er østeuropeere i begynnelsen av 20-åra, igjen hadde gjennomført et ran, men de har ennå ikke fått kontakt med noen fornærmet.

Politiet kjenner heller ikke identiteten til kvinnen som ble reddet av et vitne i Slottsparken og de ønsker kontakt med henne.

Operasjonsleder Kjell Hjulstad sier til Dagbladet at de to pågrepne er rumenere. De vil bli avhørt i løpet av morgentimene og så vil en politijurist ta videre stilling til saken deres.

- Det er veldig bra å sette dem ut av spill, i hvert fall i en periode, sier Hjulstad.

Oppfattet som voldtektsforsøk Politiet ønsker veldig gjerne å komme i kontakt med kvinnen som ble overfalt i Slottsparken og fulgt nesten hjem av et vitne som avverget situasjonen.

- Det er ganske dramatisk når en kvinne blir overfalt på den måten. Det kan bli oppfattet som et voldtektsforsøk. Vitnet i Slottsparken oppfattet det også slik, så vidt vi kan bedømme, sier Hjulstad videre.

Politiet ønsker også kontakt med et eventuelt tredje offer.

- Det er litt påfallende at de to personene kommer løpende i full fart vekk fra Slottsparken, som var det de gjorde etter de to tidligere ranene.

Tidligere i sommer ble to 17 år gamle rumenere dømt til 120 dagers fengsel etter å ha blitt pågrepet på Torp flyplass med henholdsvis 13 og 18 iPhone-er i bagasjen.